موفقیت دستگاه قضا در گرو مشارکت های مردمی برای پیشگیری از جرم

کد خبر : #1253
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 25 شهریور 1394 15:56
تعداد بازدید کننده : 762
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
موفقیت دستگاه قضا در گرو مشارکت های مردمی برای...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی قوه قضاییه با بیان اینکه موفقیت دستگاه قضا در گرو مشارکت مردم است، گفت: 70 هزار نفر عضو افتخاری ستاد حفاظت های اجتماعی قضاییه هستند.

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی قاضوی افزود: مردم بدانند در مباحث تخصصی دستگاه قضا موثر هستند و خود را دخیل در مباحث دستگاه قضا بدانند که این، مسوولیت پذیری آنها را در این زمینه زیاد می کند.
این مقام قضایی این اداره کل را زیر مجموعه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خواند و گفت: این معاونت حدود 5 سال گذشته فعالیتش را به دلیل نیاز قوه قضاییه در زمینه پیشگیری شروع کرده و برای نیازهای خود چند اداره کل در نظر گرفته است که یکی از این ادارات کل، اداره کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی است.
مدیر کل پیشگیری های مردمی قوه قضاییه با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم جز با مشارکت مردم محقق نمی شود؛ اظهار داشت: انقلاب به دست مردم شکل گرفته است و ادامه آن نیز باید به دست آنها باشد و قوه قضاییه اگر می خواهد در قوانین، مقررات و پیاده سازی منویات خود موفق باشد، باید از مردم مشارکت بگیرد.
این مقام قضایی ادامه داد: قوه قضاییه این مشارکت را تحت عنوان ستاد حفاظت های اجتماعی در سال 83 آغاز کرد و 70 هزار نیروهای مردمی کاملا افتخاری عضو این ستاد و همیار دستگاه قضا شده اند.
به گفته وی، این افراد تحت آموزش خاص قرار گرفته اند و هدف از این عضو گیری این بود که مردم بتوانند در دل مردم، کمک دستگاه قضا باشند؛ موارد مناطق، محلات، سازمانها و وزارت خانه های خود را آسیب شناسی کرده و راهکارهای موثری که برای جلوگیری از نابهنجاری جامعه در نظردارند را ارائه کنند.
قاضوی تصریح کرد: با تشکیل این معاونت ستاد حفاظت های اجتماعی تحت این اداره کل قرار گرفت و دو وظیفه دیگر ارتباط با نهادهای علمی مذهبی و ارتباط با سمن ها به وظایف این اداره کل اضافه شد.
ایرنا می افزاید؛ مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی قوه قضاییه، سازمان های مردم نهاد را پتانسیل های بالقوه و خودجوشی دانست و گفت: در بسیاری از کشورها از فعالیت های این سمن ها چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ کمی بیشتر از کشور ما استفاده می شود؛ قوه قضاییه می تواند از تجربیات خاص سازمان های مردم نهاد در زمینه آسیب ها استفاده کند.
این مقام قضایی با بیان اینکه براساس آمار ارائه شده، 17 هزار سازمان مردم نهاد در جامعه وجود دارد، گفت: تعداد قابل توجهی از آنها در بخش های آسیب های اجتماعی مانند آسیب های ناشی از مواد مخدر و نابهنجاری های خانواده به طور تخصصی کار می کنند و با حضور تعدادی روانشناس، جامعه شناس، آسیب شناس و حقوقدان به صورت خودجوش تشکیل شده اند.
وی اضافه کرد: قوه قضاییه برای موفقیت بیشتر ارتباطی با این سازمان ها قبلا برقرار کرده بود و با حضور این معاونت این ارتباط با سمن ها بیشتر شده است.
به گفته قاضوی تاکنون دو جلسه کاری با سازمان های مردم نهاد به صورت کلی برگزار شد و آنها نیز اعلام آمادگی کرده اند؛ دبیرخانه ارتباط با سمن ها راه اندازی و آیین نامه هایی نیز بدین منظور تنظیم شده است که بزودی تصویب و ابلاغ می شود.
وی ادامه داد: این ایین نامه پس از تصویب و ابلاغ وارد مرحله اجرا می شود تا بتوانیم از تجربیات آنها استفاده کنیم.
مدیر کل پیشگیری های مردمی قوه قضاییه تصریح کرد: علاوه بر جلسات کلی، جلسات خصوصی با برخی سمن هایی که در هر استان شعبه دارند و 1500 ساعت در هر هفته برنامه آموزشی در بحث نابهنجاری ها و کسب زندگی اسلامی و خانواده داشته اند، برگزار کرده ایم.
وی ادامه داد: با سازمان شورایاری ها نیز جلساتی تشکیل دادیم و در حال امضای تفاهم نامه ای با سردار طلایی رییس شورایاری های استان تهران به منظور تعامل با 400 شورایاری محله در تهران هستیم.
قاضوی دیگر فعالیت های این اداره کل را ارتباط با نهادهای مذهبی و علمی و همچنین حوزه های علمیه، سازمان تبلیغات و ستاد ائمه جماعات کشور عنوان کرد و گفت: از ظرفیت ائمه جمعه، مداحان، علمای حوزه علمیه و هیات های مذهبی استفاده می کنیم تا کمک یار ما در برنامه های محتوایی نابهنجاری های اجتماعی باشند.
وی اضافه کرد: در خصوص ستاد حفاظت های اجتماعی نیز برنامه های مختلفی پیش رو داریم؛ آیین نامه ابلاغ شده سال 83 ریاست وقت قوه قضاییه را اصلاح کردیم و به طرف استفاده عمومی و نخبگانی از مردم داریم پیش می رویم تا بتوانیم هر چه سریعتر هسته های تخصصی در آحاد مردم و سازمان ها و وزارتخانه ها تشکیل دهیم و به تبع آن قوه قصاییه را بیشتر به دل مردم و جامعه ببریم.
قاضوی ارتباط با نخبگان را دو سویه خواند و گفت: از یک سو از وجود آنها می توانیم در جلسات آسیب شناسی به صورت محتوایی استفاده کنیم؛ و از سویی دیگر بحث های تخصصی خود را به آنها ارائه داده تا آنها نیز این بحث ها را به جامعه ارائه دهند.
وی ادامه داد: از ائمه جمعه نیز درخواست می کنیم تا در هر ماه یک ربع را به سخنرانی در بحث پیشگیری از وقوع جرم اختصاص دهند که این امر می تواند در پیشگیری از وقوع جرم موثر باشد.
قاضوی با مهم خواندن آگاهی رسانی توسط مردم گفت: در یکی از کشورهای اروپایی پیشگیری را به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم بندی کرده اند که پیشگیری عمومی از طریق آموزش ها و اطلاع رسانی های ارائه شده به مردم تعریف می شود و به قدری آگاهی رسانی آنها قوی است که وقتی مجرمی را می گیرند نمی تواند دلیل و بهانه ای بیاورد که نسبت به پیامد جرم اطلاع نداشته است.
وی تاکید کرد: بحث آگاهی رسانی عمومی وظیفه خاص اداره کل پیشگیری قضایی است و این اداره کل با استفاده از فضای مجاری و مراجعه مردم به دادگستری ها ، آنها را نسبت به اینکه چه چیزهایی جرم است، آموزش می دهد.

“ موفقیت دستگاه قضا در گرو مشارکت های مردمی برای پیشگیری از جرم ”