عدم پذیرش مسئولیت دولت بریتانیا برای صادرات تسلیحات به رژیم اسرائیل

کد بلاگ : #6200
تاریخ انتشار : دوشنبه, 17 خرداد 1400 14:04
تعداد بازدید کننده : 233
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
عدم پذیرش مسئولیت دولت بریتانیا برای صادرات...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
به گزارش روزنامه ایندیپندنت تحقیقی از سوی کارزار مبارزه با تجارت تسلیحاتی، و حاکی بودن آن از کاربرد قطعات ساخت بریتانیا در جت‌های جنگده اف – ۳۵ و اف – ۱۶ و هلیکوپترهای آپاچی که از سوی نیروهای نظامی رژیم اسرائیل در این جنگ مورد استفاده قرار گرفته‌اند، انجام شده است.

شبکه خبری العربیه، در روز شنبه اول خردادماه ۱۴۰۰، گزارشی در خصوص طفره رفتن بریتانیا از پذیرش مسئولیت در زمینه صادرات تسلیحاتی خود به رژیم اسرائیل پس از پیدا شدن تجهیزات نظامی این کشور در بمباران غزه، منتشر کرده‌ است. گفتنی است از دولت بریتانیا درخواست شده، پس از آشکار شدن برخی تجهیزات ساخت این کشور در بمباران نوار غزه از سوی رژیم اسرائیل، به بازرسی قاطعانه و دقیق فروش تسلیحات خود به کشورهای دیگر، متعهد شود. به گزارش روزنامه ایندیپندنت تحقیقی از سوی کارزار مبارزه با تجارت تسلیحاتی ، و حاکی بودن آن از کاربرد قطعات ساخت بریتانیا در جت‌های جنگده اف – ۳۵ و اف – ۱۶ و هلیکوپترهای آپاچی که از سوی نیروهای نظامی رژیم اسرائیل در این جنگ مورد استفاده قرار گرفته‌اند، انجام شده است. گفتنی است که اظهارات یک سخنگوی نیروهای نظامی اسرائیل نیز استفاده از این تجهیزات را تأیید کرده است.

بنا به اظهارات مقام‌های شرکت هوافضای آمریکایی لاکهید مارتین- که تولیدکننده جت‌های جنگنده اف - ۳۵ است- در ساخت این جنگنده‌ها، قطعات ساخت بیش از ۱۰۰ شرکت بریتانیایی، ازجمله شرکت‌های بی.اِی.ایی سیستمز و رولز رویس به کار رفته است. این در حالی است‌ که نشریه دفاعی بریتانیا تخمین می‌زند که حدود ۱۵ درصد از این جت‌ها از قطعات بریتانیایی ساخته شده است. همچنین به کاربرد سامانه‌های راداری و تجهیزات مسیریابی ساخت بریتانیا در هلیکوپترهای آپاچی تولید شده توسط شرکت بوئینگ در ایالات‌متحده نیز اشاره شده‌است. سخنگوی دولت بریتانیا نیز به متعهد شدن این کشور در خصوص پذیرش جدی مسئولیتش در زمینه صادرات تسلیحاتی خود تاکید کرده‌است.

بنا به اظهارات باندرو اسمیت، مسئول کارزار مبارزه با تجارت تسلیحاتی، دولت بریتانیا درعین‌ ناکارآمدی و امتناع مداوم از دادن پاسخ‌های شفاف در خصوص کاربرد تسلیحات ساخت بریتانیا در این منازعات، مدعی داشتن دغدغه در این موضوع می‌باشد. همچنین دیوید میلیبند، وزیر خارجه وقت کشور بریتانیا، به سابقه استفاده از سلاح‌ها و تجهیزات ساخت بریتانیا علیه فلسطینیان وتأیید نیروهای نظامی رژیم اسرائیل در حمله بی‌رحمانه و خشونت‌آمیز سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ میلادی به نوار غزه، اشاره کرده‌است. سازمان عفو بین‌الملل خواستار متوقف ساختن فوری فروش سلاح به رژیم اسرائیل و یا هر کشوری که می‌تواند از قطعات ساخت بریتانیا برای اسرائیل سلاح تولید کند، شد. همچنین از وزرای بریتانیا خواسته شد در زمینه کاربرد فناوری این کشور در برنامه ساخت پهپادهای نظامی رژیم اسرائیل شفاف سازی کنند. ریچارد برگن ، نماینده حزب کارگر در پارلمان، از درخواست‌ها در زمینه تحریم تسلیحاتی رژیم اسرائیل حمایت و اظهار کرد: گفتمان دولت بریتانیا در زمینه حمایت از صلح در شرایطی که این کشور در جنگ رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین عملاً مشارکت داشته است، طبل تو خالی است. گفتنی است که دولت بریتانیا همچنین به دلیل تأمین تسلیحات برای عربستان سعودی، به‌رغم نگرانی‌ها در خصوص استفاده از این سلاح‌ها در جنگ یمن، مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت

“ عدم پذیرش مسئولیت دولت بریتانیا برای صادرات تسلیحات به رژیم اسرائیل ”