شورای امنیت با تصویب قطعنامه‌ای حمله به خبرنگاران را در جهان محکوم کرد

کد خبر : #734
تاریخ انتشار : یکشنبه, 10 خرداد 1394 10:57
شورای امنیت سازمان ملل ضمن محکوم کردن حملات به خبرنگاران در سطح جهان، خواستار پایان چشم پوشی از خطای کسانی شد که مرتکب جنایتهای خشونت آمیز علیه اهالی مطبوعات می شوند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز ، این درخواست به شکل قطعنامه ای صورت گرفت که با اجماع در شورای امنیت به تصویب رسید.

در این قطعنامه همچنین آزادی تمام اعضای حرفه ای مطبوعات تقاضا شده است که ' در مناقشه های مسلحانه ربوده شده یا به گروگان گرفته شده اند. '

پیش نویس این قطعنامه توسط لیتوانی رییس دوره ای شورای امنیت تهیه شده که لیناس لینکویسیوس وزیر خارجه اش ریاست اجلاس را به عهده داشت .

ماریان پیرل یک روزنامه نگار و بیوه دانیل پیرل گزارشگر وال استریت ژورنال که در سال 2002 توسط شبه نظامیان پاکستانی گردن زده شد به پانزده عضو شورای امنیت گفت : زمان پرآشوب و پر تلاطمی برای حرفه ما است .

وی گفت : در سال 2014 ، اغماض در مورد پرونده های قتل روزنامه نگاران 96 درصد بود و چهار درصد باقی مانده نیز تنها به طور مقطعی در معرض عدالت قرار گرفتند. '

وی افزود : ما به اهدافی تبدیل شده ایم . گروه های شورشی دیگر از خبرنگاران برای انتقال خبر استفاده نمی کنند بلکه در عوض با ربودن آنها خبرساز می شوند . آنها با ما رفتاری همچون رزمندگان دشمن و جاسوس دارند . این واقعیت هرروزه زندگی ما است . '

گزارشگران بدون مرز دیده بان آزادی مطبوعات می گوید که در سال گذشته میلادی ، 66 خبرنگار کشته شده اند؛ 25 نفر از انان از آغاز سال جاری میلادی جان خود را از دست داده و بیش از 700 نفر طی دهه گذشته کشته شده اند.

بسیاری از اعضای شورای امنیت و دیگر کشورهای عضو سازمان ملل به سربریدن روزنامه نگاران غربی توسط داعش به عنوان وحشیانه ترین و هولناک ترین نمونه از اعمال خشونت علیه خبرنگاران استناد کردند .

لینکویسیوس گفت : سوریه کماکان مرگبارترین مکان برای روزنامه نگاران است . از زمان شروع جنگ در سوریه درسال 2011 تاکنون حدود 80 روزنامه نگار کشته شده اند. عراق و اوکراین به ترتیب از لحاظ مرگ روزنامه نگاران در مکانهای دوم و سوم قرار دارند. '