تحریم و قربانیان گاز شیمیایی سردشت

کد خبر : #5295
تاریخ انتشار : دوشنبه, 17 تیر 1398 16:43
مسدومان حملات شیمیایی عراق در سردشت از لحاظ پزشکی به دارو‌های خارجی وابسته‌اند، اما چندین ماه است که به دلیل تحریم‌های آمریکا به دارو دسترسی ندارد.

شبکه خبری «آ. آر. د» آلمان در گزارشی که دیروز یکشنبه (شانزدهم تیرماه) با عنوان «قربانیان فراموش شده گاز شیمیایی»، منتشر کرد، به تشریح استفاده صدام از تسلیحات شیمیایی در دهه ۱۹۸۰ میلادی به ویژه در سردشت پرداخت و از آن با عنوان جنایتی یاد کرد که پیامدی برای صدام نداشته است. در ساعت ۱۶ روز ۲۸ ژوئن سال ۱۹۸۷، آسمان بر فراز شهر سردشت در استان آذربایجان‌غربی به لرزه درآمد و کمی پس از آن بمباران آغاز شد. این حمله فقط چند ثانیه طول کشید، اما قربانیان آن تا امروز از عوارض آن رنج می‌برند.
«ناتالی امیری» نویسنده این گزارش در ادامه نوشت که نیروی هوایی ارتش عراق به فرمان «صدام حسین»، شمار زیادی بمب گاز ۲۵۰ کیلوگرمی گاز خردل بر سر مردم ریخت. بغداد در حالی این اقدام را صورت داد که پیشتر در پیامی رادیویی، ایران را تهدید کرده بود: «دیگر نمی‌توانید نفس بکشید». گاز شیمیایی بیش از ۱۳۰ نفر را به کام مرگ کشید و هزاران نفر هم مصدوم شدند. گاز خردل پوست افراد را می‌سوزاند و چشم‌ها، دستگاه تنفسی، گوارشی و غشا‌های مخاطی را دچار آسیب می‌کند. مسدومان حملات شیمیایی عراق از لحاظ پزشکی به دارو‌های خارجی وابسته هستند، اما چندین ماه است که به دلیل تحریم‌های آمریکا به دارو دسترسی ندارد. این در حالی است که دارو تحت عنوان کالا‌های بشردوستانه می‌تواند از اروپا به ایران منتقل شود، اما به دلیل تحریم‌ها این امکان وجود ندارد.
سردشت برای صدام حسین یک آزمایش بود که هیچ عواقبی هم برای او به دنبال نداشت به همین دلیل او چند ماه بعد شهر کوچک کردنشین «حلبچه» در عراق را هم بمباران کرد. در جریان این کشتار که مارس ۱۹۸۸ رخ داد، بیش از پنج هزار نفر کشته شدند. دو‌سوم از افرادی که آن روز در سردشت بودند، از حمله شیمیایی آسیب دیده‌اند و امروزه همه دست‌کم یک نفر را در خانواده یا بستگان خود دارند که با پیامد‌های گاز شیمیایی دست و پنجه نرم می‌کنند. پیامد‌هایی مانند سقط جنین، سرطان، ناباروری.

 

منبع و مشروح خبر: خبرگزاری دانشجو