سازمان ملل: تاکنون 300 هزار نفر در لیبی آواره شده اند

کد خبر : #498
تاریخ انتشار : یکشنبه, 20 مهر 1393 0:00
'کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان' اعلام کرد که در درگیری میان گروههای مسلح لیبی در سه هفته گذشته حدود 100 هزار نفر از شهر طرابلس فرار کردند که بدین ترتیب شمار آوارگان ناشی از درگیری های این کشور به 300 هزار نفر رسید.

'کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان' اعلام کرد که در درگیری میان گروههای مسلح لیبی در سه هفته گذشته حدود 100 هزار نفر از شهر طرابلس فرار کردند که بدین ترتیب شمار آوارگان ناشی از درگیری های این کشور به 300 هزار نفر رسید.
به گزارش شبکه خبری 'اسکای نیوز'، کمیساریای سازمان ملل در این بیانیه افزود که با افزایش درگیری میان تروریست های مسلح در چند منطقه لیبی، تاکنون 300 هزار نفر در 29 شهر و شهرک این کشور آواره شده اند.

این بیانیه اضافه کرد: منطقه 'ورشفانه' در طرابلس از مهمترین مناطقی است که در روزهای اخیر 15 هزار نفر از ساکنان آن به دلیل ادامه درگیریها آواره شده اند. همچنین ساکنان منطقه 'بنینه' در حومه شهر 'بنغازی' در شرق لیبی مجبور به ترک خانه های خود شدند .

بیشتر آوارگان لیبی در مدارس، پارک ها و ساختمان های غیر مسکونی شهرها که تبدیل به پناهگاه شده اند، اسکان یافته اند.

'ادریان ادواردز' سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: دستیابی به آوارگان و اطلاع یافتن از وضعیت آنها بسیار دشوار است و مشخص نیست که آوارگان به زودی به خانه های خود باز می گردند یا خیر، زیرا مناطق مسکونی زیادی قادر به میزبانی از آنان نیستند.

کمیساریای عالی سازمان ملل افزود: از شهر 100 هزار نفری 'عجیلات' در 80 کیلومتری غرب طرابلس تاکنون 16 هزار نفر کوچ کرده اند، به طوری که شوراهای بهداشتی با مشکلات زیادی برای ارایه کمک های بهداشتی به آنها مواجه است.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد قبلا اعلام کرده بود که صد هزار نفر از مردم لیبی به دلیل درگیری حوالی طرابلس آواره شده اند.

این کمیساریا آواره شدن این عده از ساکنان طرابلس را عاملی برای افزایش مشکلات داخلی لیبی دانست و افزود که درگیری ها بین گروه های رقیب در برخی از مناطق لیبی در حال افزایش است که همزمان با آن تعداد آوارگان نیز بیشتر خواهد شد .

لیبی از زمان قیام سال 2011 که به سرنگونی حکومت 'معمر قذافی' منجر شد، دستخوش ناآرامی های فراوان بوده است. در ماه های اخیر شدت درگیریها در این کشور به اوج خود رسیده اند.

درگیری های اخیر در لیبی نتیجه وابستگی شبه نظامیان به دولتهای خارجی است که زمانی در سرنگونی حکومت قذافی نقشی موثر ایفا کردند، اما اکنون از پذیرش یک حکومت مرکزی سر باز می زنند.

گروه شبه نظامیان افراط گرای 'مصراته' از ماه ژوئن (خرداد/تیر) کنترل شهر طرابلس را در دست گرفته و مجلس و نهادهای کلیدی این کشور از بیم حملات شبه نظامیان مقر خود را از پایتخت به شهر شرقی 'طبرق' منتقل کرده اند .