وعده های ترامپ برای کمک به مسلمانان میانمار توخالی است

کد خبر : #4491
تاریخ انتشار : سه شنبه, 18 اردیبهشت 1397 15:29
ترامپ:‌بارها وعده داده است که از آوارگان روهینگیایی حمایت می‌کند، اما به هیچ یک از این وعده‌ها عمل نکرد.

روزنامه القدس العربی با انتقاد از موضع دولت آمریکا نسبت به مسلمانان میانمار نوشت: رئیس جمهوری این کشور بارها وعده داده است که از آوارگان روهینگیایی حمایت می کند، اما به هیچ یک از این وعده ها عمل نکرد. تحلیلگران با انتقاد از رفتارهای دوگانه واشنگتن می گویند، دولت ترامپ به راحتی ایران، کره شمالی و یا کشورهای دیگری مانند چین و روسیه را مجازات می کند ولی از یک اقدام ساده علیه دولت میانمار که در مقابل چشم جهانیان مرتکب جنایت علیه مسلمانان می شود خودداری می نماید.
ترامپ در نوامبر گذشته (آبان – آذر) در جریان سفر به 5 کشور آسیایی مدعی شد که آمریکا از تلاش های انجام شده برای پایان دادن به خشونت ها در میانمار و تسریع در بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان حمایت می کند. وی با ارسال نامه ای به شیخ حسینه واجد نخست وزیر بنگلادش ادعا کرد که در حل بحران پناهندگان مسلمان میانماری کمک می کند و به فشار بر دولت میانمار برای بازگرداندن 700 هزار تن مسلمان روهینگیایی که در جریان سرکوب نظامی از سرزمینشان آواره شده اند، ادامه می دهد. به گزارش القدس العربی، آمریکا در اقدامی نمادین حمایت نظامی از میانمار را لغو و کمک های مالی اندکی به پناهندگان روهینگیایی در بنگلادش ارائه کرد. بسیاری از تحلیلگران این مبالغ را ناچیز و شرم آور خوانده وگفتند سازمان ملل هزینه کمک به آوارگان میانماری را 951 میلیون دلار اعلام کرده است.
خشونت‌های ارتش میانمار و تندروهای بودایی در ایالت «راخین» در غرب این کشور از شهریور ماه سال 1396 شمسی به کشته شدن هزاران نفر و آواره شدن حدود 700 هزار تن از اقلیت روهینگیایی منجر شده است. سازمان ملل این اقدامات را پاکسازی نژادی می‌داند اما دولت میانمار اقدامات ارتش را مقابله با گروه‌های مسلح تلقی می‌کند. ایالت‌های «کاچین» و «راخین» میانمار طی دهه‌های گذشته همواره صحنه خشونت‌های ارتش علیه اقلیت‌های ساکن این مناطق توسعه نیافته و مرزی بوده اند. القدس العربی تاکید کرد: با آن که رئیس جمهوری آمریکا می تواند تحریم علیه دولت میانمار را تنها با یک دستور اجرایی کند اما روشن است که نمی خواهد این کار صورت گیرد. این در حالی است که اتحادیه اروپا تلاش می کند ارسال سلاح به این کشور را ممنوع کند.
هفته گذشته (10 اردیبهشت) هیاتی از نمایندگان شورای امنیت ملی سازمان ملل برای نخستین بار پس از سرکوب و کشتار مسلمانان روهینگیایی توسط ارتش میانمار طی هفت ماه گذشته، از اردوگاه های آوارگان روهینگیایی در بنگلادش بازدید کردند. 

 

منبع: خبرگزاری ایرنا