گری لوئیس: ایران در حل مشکل گردوغبار می‌تواند روی کمک سازمان ملل حساب کند

کد خبر : #3136
تاریخ انتشار : شنبه, 16 بهمن 1395 11:02
کشور ایران در خط مقدم بحث‌های مرتبط با پدیده گرد و غبار در جهان است.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: با توجه به اینکه آثار مخرب ریزگردها، ایران را تحت تاثیر قرار داده است و دولت ایران تلاش در طرح این موضوع در مجامع بین المللی دارد، کشور ایران در خط مقدم بحث‌های مرتبط با پدیده گرد و غبار در جهان است و می تواند روی کمک سازمان ملل و جامعه بین المللی حساب باز کند. 

گری لوییس در نشست مشترک کاهش آلودگی هوا و کارگروه ستاد استانی مقابله با ریزگردها که شب گذشته (14 بهمن ماه) با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و سفیر عراق در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: از زمانی که در ایران حضور دارم، چهار مرتبه به خوزستان و اهواز سفر کرده ام و در هر کدام از این سفرها تعداد بسیاری از مردم اهواز و خوزستان از مشکلات تنفسی و مسائل خاص این استان و همچنین گرد و غبار به من گله و شکایت می کردند. همه می دانیم که این درد وجود دارد. این درد را از چهره تک تک افراد اهوازی و خوزستانی می توانیم بفهمیم.

وی تصریح کرد: جامعه بین المللی اکنون می بیند که ایران برای مطرح کردن مشکل گرد و غبار به عنوان یک بحث بین المللی چقدر تلاش می کند تا این موضوع به یک بحث بین المللی تبدیل شود و جامعه بین المللی نیز اکنون در حال سوق یافتن به سمت و سویی است که این مشکل را به رسمیت بشناسد.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران عنوان کرد: در 18 ماه گذشته، با توجه به تلاش های دولت ایران شاهد تصویب سه قطعنامه در مجامع بین المللی در زمینه گرد و غبار بودیم اما مساله گرد و غبار باید حتما در سطح منطقه ای رفع شود؛ با تلاش یک کشور به طور قطع امکان حل این مشکل وجود ندارد.

لوییس ادامه داد: در واقع برای اینکه بتوانیم مساله گرد و غبار را حل کنیم، باید فراتر از راه حل ها و تکنیک هایی که وجود دارد، حرکت کنیم و آن رسیدن به یک همگرایی و یک توافق نظر بین المللی است که می تواند مساله گرد و غبار را حل کند. آژانس ها و نهادهای بین المللی مختلفی در دهه گذشته برای حل مشکل گرد و غبار تلاش کردند اما هنوز هم به صورت موثر این مشکل رفع نشده است.

وی بیان کرد: در سطح بین المللی آنچه که برای ما مهم بود و به عنوان اولین گام و راه حل رسیدن به اجماع بین المللی در زمینه مقابله با گرد و غبار محسوب می‌شود، تشکیل یک میزگرد است که این میزگرد باید در قالب همکاری مشترک بین سازمان ملل و سازمان حفاظت محیط زیست ایران و همچنین تمام ذینفعان این مساله تشکیل شود که بتواند بنا و پایه اصلی را برای گفت و گوهایی که در آینده صورت خواهد گرفت، فراهم کند.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به برخی اظهارات در این نشست در زمینه منشاء گرد و غبار در ایران گفت: در این نشست متوجه شدم که منشاء 30 درصد از ریزگردهای شما ناشی از منابع و کانون های داخلی است. سوالی که بسیاری از افراد از من می پرسند این است که بله، شاید ایران نتواند در زمینه منابع خارجی ریزگردها کاری انجام دهد اما چرا اقدام جدی نیز در زمینه مهار کانون های داخلی انجام نمی دهد؟

لوییس با بیان اینکه برای حل مساله ریزگردها باید یک پروژه ملی تعریف شود، اظهار کرد: در قالب این پروژه باید اجزای مختلف مساله ریزگردها در کنار هم قرار بگیرند و به رسمیت شناخته شوند و با هم، هم افزایی داشته باشند تا بتوانیم به طور جدی رفع این مشکل را به پیش ببریم در صورتی که واقعا این پروژه در ایران احیاء شود، ایران می تواند با دستی پر به جامعه بین المللی مراجعه کند و بگوید که ما ضمن داشتن پروژه ملی در زمینه مساله گرد و غبار، راه حل های فنی برای این پدیده داریم که قاعدتا می توانیم به کشورهای منطقه و همسایه نیز پیشنهاد دهیم.

وی عنوان کرد: آنچه که کمتر در زمینه مساله ریزگردها می بینم و باید به آن پرداخته شود، مساله مدیریت و همکاری بین بخشی است که باید صورت بگیرد. این احساسی است که نسبت به این مساله دارم تا حل شود. می توانید قطعا و به طور جدی چه از نظر کمی و چه از نظر مدیریتی در خصوص مقابله با این پدیده روی ما به عنوان سازمان ملل حساب کنید.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران ادامه داد: بابت تک تک پیشنهاداتی که ارائه کردم از برگزاری یک میزگرد تا رسیدن به یک اجماع بین المللی و راه اندازی یک پروژه ملی در هر صورت می توانید روی این سازمان حساب کنید.

لوییس گفت: با توجه به اینکه آثار مخرب ریزگردها، ایران را تحت تاثیر قرار داده است و اینکه دولت ایران تلاش در طرح این موضوع در مجامع بین المللی دارد، کشور ایران در خط مقدم بحث های مرتبط با پدیده گرد و غبار در جهان است. در هر کدام از پیشنهادهایی که ارائه کردم، ایران می تواند روی کمک سازمان الملل و جامعه بین المللی حساب باز کند.

 

 

منبع: خبرآنلاین

منبع عکس: sefidak.com