یونیسف از محرومیت 500 هزار کودک سوری به کمک‌های بشردوستانه خبر داد

کد خبر : #2930
تاریخ انتشار : یکشنبه, 7 آذر 1395 16:37
صندوق کودکان سازمان ملل ( یونیسف ) اعلام کرده است حدود ۵۰۰ هزار کودک در مناطق جنگ‌زدۀ سوریه از هرگونه دسترسی به کمک‌های بشردوستانه محرومند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، صندوق کودکان سازمان ملل ( یونیسف) روز یکشنبه (7 آذر) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هم‌اکنون حدود ۵۰۰ هزار کودک در مناطق جنگ‌زده سوریه تحت محاصره بوده و از هرگونه دسترسی به کمک‌های بشردوستانه محروم هستند.» یونیسف در این بیانیه تصریح کرد با توجه به ادامۀ خشونت و ناآرامی در سوریه، شمار کودکان تحت محاصره در کمتر از یک سال به دو برابر افزایش یافته است.

یونیسف درباره محرومیت 500 هزار کودک سوری از دسترسی به هرگونه کمک بشردوستانۀ مستمر یا خدمات اولیه در مناطق جنگ‌زدۀ سوریه افزود تنها در شرق حلب ۱۰۰ هزار کودک زندگی می‌کنند. اوایل ماه نوامبر 2016، استفان اوبراین، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امداد، هشدار داد آمار ساکنان و شهروندان سوریه در مناطق تحت محاصره نسبت به سال گذشته دو برابر شده و به یک میلیون نفر افزایش ‌یافته است.

روسیه: سازمان ملل در امدادرسانی به مردم سوریه ناتوان است

سخنگوی وزارت دفاع روسیه، سازمان ملل را به ناتوانی و عدم آمادگی و هماهنگی در کمک‌رسانی به مناطق محاصره‌شده در سوریه متهم کرد و آن را یکی از عوامل شکست آتش‌بس موقت در این کشور جنگ‌زده دانست. 

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال ایگور کوناشنکوف، شکست آتش‌بس بشردوستانه در حلب سوریه را نتیجۀ نبود هماهنگی بین سازمان ملل و مخالفان مسلح سوری دانسته و گفته است: «روسیه در ارتباط با حلب چند بار آتش‌بس بشردوستانه اعلام کرد اما این آتش‌بس در هر بار به دو دلیل به شکست منجر شد؛ یکی اینکه نمایندگان سازمان ملل برای رساندن کمک بشردوستانه آماده نبودند و دیگر اینکه معارضین مسلح در حلب در جریان نبودند که مجوز تخلیه غیرنظامیان از منطقه گرفته شده است.»

کوناشنکوف افزود در آتش‌بس بشردوستانۀ اخیر دو افسر مرکز روسی نظارت بر آتش‌بس در سوریه (مستقر در پایگاه حمیمیم) که منتظر رسیدن کاروان­ بشردوستانه بودند، براثر ترکش‌ خمپاره‌هایی­ که از محله‌های شرق حلب شلیک شده بود، زخمی شدند.

شهر حلب در حال حاضر به میدان جنگ و درگیری میان نیروهای دولتی و گروه‌های تروریستی تبدیل شده است. این شهر از حدود چهار سال قبل به دو بخش غربی (تحت کنترل دولت سوریه) و شرقی (در تصرف گروه‌های تروریستی) تقسیم شده است. ارتش سوریه از اول مهر 1395 با پشتیبانی هوایی روسیه ، با اجرای عملیات نظامی، برای آزادسازی کامل شهر حلب از اشغال تروریست‌ها تلاش می‌کند. با وجود اینکه دولت سوریه و روسیه با توقف حملات هوایی زمینۀ خروج سوری‌های گرفتار در حلب را فراهم کرده‌اند، تروریست‌ها از آنان به‌عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند.

سوریه از سال 2011 (اواخر اسفند 1389) صحنۀ ناآرامی‌های مرگبار است. بر اساس اعلام استافان دِ میستورا، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل در سوریه، در این ناآرامی‌ها بیش از 400 هزار نفر کشته شده‌ و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شده‌اند. این در حالی است که سازمان ملل سال 2014 اعلام کرد دیگر آمار تلفات سوریه را به‌روزرسانی نخواهد کرد چراکه این سازمان نمی‌تواند صحت آمار و ارقام دریافتی را تأیید کند.

گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد بحران و ناآرامی در سوریه تاکنون بیش از 470 کشته برجا گذاشته است. بر اساس این گزارشها، در بحران پنج سالۀ سوریه همچنین نیمی از جمعیت این کشور عربی، حدود 23 میلیون نفر، در داخل و خارج از مرزهای سوریه آواره و بی‌خانمان شده‌اند.