دستاوردها و راه‌کارهای رفع موانع اجرای حقوق‌شهروندی

کد خبر : #4143
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 29 آذر 1396 8:39
تعداد بازدید کننده : 548
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
دستاوردها و راه‌کارهای رفع موانع اجرای...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
با پیشگام شدن دولت می‌توان و باید این باور که حقوق شهروندی واژه‌ای وارداتی یا کالایی زینتی است را تغییر داد و به انتظار فردایی بهتر نشست.

نخستین اجلاس ملی گزارش اجرای حقوق شهروندی با گزارش دو معاون رئیس جمهوری، پنج وزیر و دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی از پیشرفت‌ها و راه‌کارهای رفع موانع تحقق حقوق‌شهروندی آغاز و در پایان گزارش هر یک از این مسئولان نیز رئیس‌جمهوری تأکیدات و توصیه‌های ویژه‌ای ارائه کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ابتدای این مراسم و پس از آغاز گزارش مسئولان، اظهارداشت: در سالروز رونمایی از منشور حقوق‌شهروندی علاقه‌مند بودیم که همه وزرا، معاونان رئیس‌جمهوری و مسئولین دستگاه‌های اجرایی بتوانند گزارشی را در این راستا ارائه کند که به دلیل محدودیت زمان، امکان آن وجود ندارد. دکتر روحانی تأکید کرد: از همه وزرا، معاونان و مسئولان می‌خواهم تا در زمینه عملکرد یکسال گذشته خود در مسیر اجرای حقوق شهروندی و برنامه‌هایی که برای سال‌جاری دارند، به مردم گزارش دهند.

 

حقوق شهروندی کالای تزئینی نیست
در این مراسم پیش از سخنان رئیس جمهوری، شهیندخت مولاوردی دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی گزارشی در زمینه اقدامات انجام شده برای اجرای منشور حقوق شهروندی و چالش‌های گوناگون در بخش‌های، فرهنگی، مدیریتی، سیاسی، اقتصادی، فناورانه و قانونی و مشارکت‌های مردمی، داوطلبانه و بخش خصوصی، ‌ارائه کرد. دستیار ویژه رئیس‌جمهوری با بیان این‌که تحقق حقوق شهروندی با چالش‌هایی روبه‌رو است، گفت: در گام اول نیازمند آسیب‌شناسی چالش‌ها و موانع هستیم. باید گفتمان حقوق شهروندی به عمیق‌ترین لایه‌های جامعه برسد که این اتفاق نیازمند گذشت زمان و حضور و رویکرد فعال دولت است.
شهیندخت مولاوردی گفت: سال گذشته در چنین روزهایی شاهد رونمایی از منشور حقوق شهروندی بودیم. امسال در اولین سالگرد رونمایی از این منشور می‌بینیم که یکی از مهم‌ترین وعده‌های ریاست جمهوری عملیاتی شده است. وی همچنین به ضرورت توجه دولت به زیرساخت‌های اقتصادی برای اجرای منشور حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: مطالعه و افزایش آگاهی و مسئولیت‌پذیری مردم، اراده جدی رئیس‌جمهوری بر اجرای قانون اساسی و تأکید بزرگان نظام بر حاکمیت قانون و وجود سرمایه انسانی در حوزه‌های مختلف و نگرش امیدوارانه زنان و اقلیت‌ها به تصمیمات دولت برای پاسخ‌دهی به مطالبات مشروع آنها موجب امیدواری خواهد بود. این موارد کمک خواهند کرد تا منشور حقوق شهروندی به خوبی اجرا شود.
دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی گفت: با پیشگام شدن دولت می‌توان و باید این باور که حقوق شهروندی واژه‌ای وارداتی یا کالایی زینتی است را تغییر داد و به انتظار فردایی بهتر نشست.


ارایه عملکرد یکساله معاونت حقوقی
همچنین لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز در این مراسم گزارشی از اهم موارد عملکرد یکساله معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حوزه حقوق شهروندی، شامل تهیه فهرست تکالیف عام و خاص، دستگاه‌های اجرایی، تهیه پیش‌نویس لوایح چهارگانه ناظر بر حقوق شهروندی، اقدامات در زمینه آموزش و تحقیقات و انجام پژوهش‌های کاربردی و پشتیبانی حقوقی دستگاه‌ها در اجرای حقوق شهروندی ارائه کرد.

 

تدوین سند کار شایسته
دکتر علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این اجلاس، گزارشی از اقدامات و برنامه‌های آینده این وزارتخانه در راستای اجرای حقوق‌شهروندی در بخش‌های گوناگون تدوین سند کار شایسته، حق اشتغال بدون تبعیض برای همگان در کلیه ارکان، تدوین و اجرای سیاست‌های اشتغال، مبتنی بر کاهش فقر و اشتغال در مناطق روستایی و عشایری و مناطق محروم، توجه به حقوق اصناف و تشکل‌های مختلف، ایجاد نظام مشارکتی و معنا دادن به شرکای اجتماعی، گسترش اورژانس اجتماعی و توجه به حقوق و اشتغال زنان،‌بیمه زنان سرپرست خانوار، گسترش، طرح‌های غربالگری کودکان، توجه به حقوق سالمندان و معلولان و ارائه لایحه حمایت جامعه از معلولان، به مجلس، ارائه کرد.

 

اجرایی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گزارشی اهم اقدامات انجام شده در حوزه حقوق شهروندی در این وزارتخانه را ارائه کرد. براساس این گزارش اجرایی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با استقرار دبیرخانه و سامانه آن، حذف مقررات مانع محیط کسب و کار فرهنگی، کاهش مراجعات مردمی و صرفه‌جویی در وقت و هزینه آنان، شفاف‌سازی حمایت‌های مالی از حوزه فرهنگ در حیطه‌های نشر، مطبوعات، جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی از جمله اقدامات انجام شده در راستای اجرای حقوق شهروندی در این وزارتخانه است.


تحقق دولت همراه
مهندس محمدجواد آذری‌ جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در راستای اجرای حقوق شهروندی، گفت: تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی در کشور گردش آزاد اطلاعات و شفافیت در نظام اداری، ایجاد فرصت برابر شغلی برای جوانان، تحقق دولت همراه و کاهش هزینه‌های مردم در مراجعه به دستگاه‌های اجرایی از جمله اقدامات این وزارتخانه در راستای اجرای حقوق شهروندی است.

 

تصویب سند حقوق شهروندی
جمشید انصاری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در گزارشی به چگونگی تبیین و تصویب سند حقوق شهروندی در نظام اداری کشور اشاره کرد و گفت: تدوین مصادیق حقوق شهروندی در نظام اداری، تقسیم کار ملی و پیش‌بینی دامنه مسئولیت‌ها و تعیین دامنه شمول تصویب‌نامه حقوق شهروندی و ضمانت اجرای مشخص برای آن از جمله اقدامات این سازمان در راستای اجرای حقوق شهروندی است.

 

آموزش خانواده در سطح کشور
سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم گزارشی از اقدامات موانع فرارو و برنامه‌های آینده این وزارتخانه در راستای اجرای حقوق شهروندی ارائه کرد. تدوین دروس مرتبط با حقوق شهروندی، جذب، نگهداشت و تربیت حدود 8 هزار نفر مدرس، آموزش خانواده در سطح کشور، چاپ 290 جلد کتاب درباره حقوق شهروندی، نظارت و ارزیابی اجرای برنامه حضور مشاور در محاکم قضایی برای کمک به نوجوانان و جوانان، ‌ارتقا و گسترش فعالیت‌های آموزشی در کانون‌های اصلاح و تربیت و زندان‌ها، تشکیل کمیته مسائل اهل سنت و آسیب‌شناسی برنامه‌های آموزشی و درسی، سامانه یکپارچه مدارس و مراکز غیردولتی از جمله برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش در زمینه اجرای حقوق شهروندی است.

 

صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی
دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز در گزارشی اقدامات و برنامه‌های این وزارتخانه در حوزه‌های مختلف، سیاسی، اجتماعی، امنیتی و انتظامی در راستای اجرای حقوق شهروندی را بیان کرد. اشتغال حدود 20 درصد از زنان در سمت‌های سرپرستی و مدیریتی، رشد 144 درصدی حضور دهیاران زن، صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی و کاهش 7 درصدی زورگیری و 10 درصدی شرارت، برگزاری انتخابات بدون حتی یک مورد تخلف و مشکل امنیتی، استقرار سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها و دریافت بیش از 93 هزار نامه مردمی، برگزاری بیش از هزار مراسم در سراسر کشور به مناسبت 16 آذر، مجوز فعالیت به 58 تشکل اقلیت دینی، تدوین پیش‌نویس لایحه سمن‌ها برای ارائه به مجلس و توجه به حق دسترسی به اطلاعات، حق حریم خصوصی، حق تشکل، تجمع و راهپیمایی، حق رفاه و تأمین اجتماعی، حق دسترسی و مشارکت فرهنگی، حق اداره شایسته و حسن تدبیر، حق کرامت و برابری انسانی و حق مشارکت در تعیین سرنوشت از جمله برنامه‌ها و عملکرد وزارت کشور در حوزه اجرایی کردن حقوق شهروندی است.

                                                                                                         اجلاس ملی پیشرفت‌ها و راه‌کارهای تحقق حقوق‌شهروندی

 

منبع و مشروح خبر: روزنامه ایران

عکس:  خبرگزاری ایسنا

 

“ دستاوردها و راه‌کارهای رفع موانع اجرای حقوق‌شهروندی ”