آمریکا درخواست‌های شهروندان افغانستانی جهت دریافت روادید را رد می‌کند

کد بلاگ : #6709
تاریخ انتشار : سه شنبه, 28 تیر 1401 13:28
در حالی 46 هزار درخواست جهت دریافت روادید و انتقال شهروندان افغانستانی رد شده که دولت آمریکا از سال ۱۹۵۲ میلادی به ‌منظور اسکان مردم آسیب‌پذیر کشورهای مختلفی همچون مجارستان، ویتنام، کوبا، اوکراین و ... از طرح آزادی مشروط (بشردوستانه) استفاده کرده است.

روزنامه ایندیپندنت در روز چهارشنبه اول تیرماه ۱۴۰۱، در گزارشی به رد بیشتر درخواست‌های شهروندان افغانستانی جهت صدور روادید بشردوستانه توسط آمریکا اشاره کرده است. طبق گزارش، با وجود اسکان ۷۰ هزار شهروند افغانستانی در آمریکا پس از سقوط دولت این کشور، شهروندانی که موفق به خروج از افغانستان نشده‌اند، حدود ۴۶ هزار درخواست جهت دریافت روادید و انتقال به ایالات‌متحده به نهادهای مهاجرتی این کشور فرستاده‌اند که ۹۰ درصد از آن‌ها مردود واقع شده‌ است. بر اساس این گزارش، این افراد شهروندانی هستند که برای سال‌های متمادی با نیروهای آمریکایی همکاری کرده و به این دلیل در معرض تهدید‌های طالبان قرار گرفته‌اند. بر اساس آمارها تا ماه ژوئن سال جاری میلادی، از بین حدود پنج هزار درخواست بررسی‌شده، تنها ۲۹۷ درخواست تأیید و چهار هزار و ۲۴۶ درخواست رد شده است و بنا بر اعلام اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا، ده‌ها هزار درخواست دیگر نیز به احتمال زیاد مورد تأیید قرار نخواهد گرفت.
طبق گزارش، درحالی‌که دولت آمریکا از سال ۱۹۵۲ میلادی به‌منظور اسکان مردم آسیب‌پذیر در کشورهای مختلف، همچون مجارستان، ویتنام، کوبا، اوکراین و ... از طرح آزادی مشروط (بشردوستانه) استفاده کرده ولی برای افغانستانی‌های آسیب‌پذیر محدودیت‌های بیشتری قائل شده است. بنا بر اظهارات مقام‌های وزارت امنیت داخلی ایالات‌متحده حدود ۷۰ درصد از شهروندانی که در داخل افغانستان زندگی می‌کنند، خواهان استفاده از برنامه آزادی مشروط می‌باشند؛ جایی که آمریکا به دلیل عدم برخورداری از سفارتخانه و خدمات کنسولی، امکان مصاحبه با متقاضیان را ندارد و آن‌ها باید به کشور سومی بروند تا بتوانند به برنامه آزادی مشروط وارد شوند. این‌ درحالی است‌که مدافعان طرح اعطای آزادی مشروط به افغانستانی‌ها بر این باورند که دولت آمریکا می‌تواند این مصاحبه را از راه دور نیز به انجام برساند. 

گزارش می‌افزاید، دو ماه پس از شروع جنگ اوکراین، دولت بایدن طرح «اتحاد برای اوکراین» را به اجرا در آورد که بر اساس آن، آمریکا درخواست‌های پناهجویان اوکراینی را تنها ظرف مدت چند روز یا چند هفته پذیرش کرد و در مدت سه ماه، برای ۳۷ هزار اوکراینی مجوز ورود به ایالات‌متحده را صادر کرد که از این تعداد، ۱۱ هزار نفر وارد خاک این کشور شده‌اند. این در حالی است که برنامه مهاجرتی آمریکا برای افغانستانی‌ها سال‌ها به طول انجامیده است. طبق اظهارات آنجلو فرناندز، سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا، دولت این کشور هم به اوکراینی‌ها و هم به افغانستانی‌های در معرض خطر کمک می‌کند و این روند همچنان ادامه دارد. بااین‌حال، همچنان هزاران افغانستانی در انتظار به‌سر می‌برند و حتی نمی‌دانند که آیا روزی به این کشور منتقل خواهند شد یا خیر.

 

تیم پژوهشی سازمان ذفاع از قربانیان خشونت