مخالفت پناهجویان افغانستانی با طرح اسکان مجدد در بریتانیا

کد بلاگ : #6531
تاریخ انتشار : یکشنبه, 10 بهمن 1400 11:32
شهروندان افغانستانی و منتقدان در بریتانیا از شیوه پذیرش پناه‌جویان بر اساس برنامه پذیرش ۲۰ هزار پناهجوی افغان ظرف پنج سال آینده در بریتانیا دچار سردرگمی شده‌اند.

شبکه خبری بی.بی.سی، در روز جمعه ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۰، گزارشی در خصوص انتقاد از طرح اسکان مجدد شهروندان افغانستان در بریتانیا منتشر کرده است. گزارش بیان می‌کند پس ‌از آنکه ویکتوریا اتکینز، معاون وزیر در امور اسکان مجدد افغان‌ها در بریتانیا، در روز پنج‌شنبه ۱۶ دی‌ماه، آغاز برنامه پذیرش ۲۰ هزار پناهجوی افغان ظرف پنج سال آینده را به‌طور رسمی در پارلمان این کشور اعلام کرد؛ شهروندان افغانستانی و منتقدان در بریتانیا از شیوه پذیرش پناه‌جویان بر اساس این طرح دچار سردرگمی شده‌اند. گفته می‌شود بسیاری از شهروندان در معرض خطر افغان که برخی از آن‌ها در افغانستان پنهان شده‌اند، منتظر ارائه درخواست خود هستند و همچنان در مورد چگونگی ارائه درخواست‌های خود به دولت بریتانیا دچار سردرگمی شده‌اند.
در این گزارش، به اظهارات شبنم نسیمی، مشاور خانم اتکینز، مبنی بر اولویت اسکان مجدد افرادی که در عملیات تخلیه در ماه اوت سال ۲۰۲۱ میلادی وارد بریتانیا شده‌اند، اشاره شده است. وی در ادامه افزود که افراد دیگر پناهجویانی هستند که از افغانستان به سایر کشورها گریخته‌اند و از بهار سال ۲۰۲۲ میلادی از طریق کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد پذیرفته می‌شوند. گزارش همچنین به اظهارات تیم فارون، عضو بلندپایه حزب لیبرال دموکرات بریتانیا، اشاره کرده که می‌گوید: دولت این کشور به وعده خود در قبال زنان، دختران و اقلیت‌های مذهبی افغانستان عمل نکرده و با به‌تأخیر انداختن روند پذیرش آن‌ها، جان‌شان در معرض خطر جدی قرار گرفته است.
در این گزارش، به اظهارات رئیس اجرایی شورای پناهندگان بریتانیا اشاره شده، مبنی بر اینکه افرادی که پیش‌تر به این کشور انتقال داده شده‌اند نیز شامل برنامه اسکان مجدد پناه‌جویان می‌شوند؛ درحالی‌که هزاران شهروند افغان همچنان در معرض خطر قرار دارند. این در حالی است که خانم اتکینز در پاسخ به انتقادات گفته است که بریتانیا افرادی را که در معرض خطر جدی قرار داشتند، را قبل‌تر از افغانستان خارج کرده است.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت

https://www.bbc.com/persian/afghanistan-59900802