درخواست نهادهای غیردولتی از سازمان ملل برای بازگرداندن عربستان به لیست ناقضان حقوق کودک

کد بلاگ : #5922
تاریخ انتشار : دوشنبه, 23 تیر 1399 0:00
ائتلاف سعودی مسئول قتل یا آسیب به ۲۲۲ کودک طی سال ۲۰۱۹ بوده است، با این حال نام ائتلاف از لیست سیاه ناقضان حقوق کودک سازمان ملل حذف شده است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس، در تیرماه ۱۳۹۹، گزارشی را در خصوص درخواست ۲۴ نهاد حقوق بشری جهت بازگرداندن نام ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی به فهرست سیاه ناقضان حقوق کودک این سازمان منتشر کرده است. این نامه از سوی چندین سازمان مردم‌نهاد حقوق بشری و بشردوستانه، از جمله سازمان عفو بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر، مرکز جهانی مسئولیت حمایت، سازمان پزشکان جهانی، شورای پناهندگان نروژ، سازمان، «کودکان را نجات دهید» - «نجات کودکان»، دیده‌بان کودکان و منازعات مسلحانه، کمیسیون زنان پناهنده و ... می‌باشد که در تیرماه سال جاری خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد داده شده و از او خواسته‌اند تا در خصوص تصمیم خود در رابطه با خارج کردن نام ائتلاف سعودی از فهرست سیاه جهانی طرف‌های ناقض حقوق کودکان که اقداماتشان منجر به کشتار یا مجروح شدن کودکان در منازعات شده است تجدیدنظر کند.
این نهادهای غیردولتی در درخواست خود از خارج کردن برخی از کشورها از این فهرست و تفاوت‌های فاحش میان اطلاعات مندرج در گزارش سالانه آنتونیو گوترش در مورد وضعیت کودکان در منازعات مسلحانه و تصمیم دبیرکل در این رابطه ابراز نا امیدی و نگرانی شدید کرده‌اند. در گزارش آمده است که ائتلاف سعودی مسئول قتل یا آسیب به ۲۲۲ کودک طی سال ۲۰۱۹ بوده است. با این حال نام ائتلاف از لیست سیاه حذف شده است. در این نامه همچنین به باقی ماندن نام نیروهای انصارا... در “فهرست ننگ‌شرم” سازمان ملل متحد به‌دلیل ناکارآمدی آن در اتخاذ تدابیری در راستای حمایت از کودکان اشاره شده است. گفتنی است دبیرکل سازمان ملل از مشارکت این نیروها در مذاکرات این سازمان، در راستای پایان بخشیدن و ممانعت به¬عمل آوردن از موارد نقض حقوق کودکان ابراز خرسندی کرده است.
در این گزارش آمده است که به‌نظر می‌رسد هدف از حفظ مکرر نام یا حذف نام یک طرف دیگر از این لیست خشمگین نکردن کشورهای قدرتمند در سازمان ملل است. چنین تناقضی به اعتبار گزارش صادره از سوی سازمان ملل که ابزار مهمی برای بهتر شدن حمایت از کودکان در درگیری‌ها است آسیب می‌رساند. گفتنی است آن‌ها به این موضوع که این‌گونه اقدامات و تصمیم‌ها منجر به خدشه وارد آمدن اعتبار گزارش سازمان ملل که ابزار مهمی در پیشبرد حمایت از کودکان در منازعات به‌شمار می‌آید نیز اشاره کرده‌‌اند. این نهادهای حقوق بشری درخواستی را جهت ارائه فهرستی برخوردار از صحت و شواهد کامل مبتنی بر مدارک و شواهد گردآوری و تایید شده داشته‌اند. شایان ذکر است که در این گزارش به حذف نام نیروهای مسلح میانمار از این فهرست نیز اشاره شده است.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت