وخامت اوضاع غیرنظامیان در یمن

کد بلاگ : #5537
تاریخ انتشار : سه شنبه, 9 مهر 1398 13:38
دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در مورد تداوم تهاجم‌های متخاصمانه و پیامدهای ویرانگر آن برای غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی، بر اساس قانون بین‌المللی بشردوستانه ابراز تاسف نمود.

پایگاه خبری سازمان ملل متحد، اخیرا در مورد اظهارات اورسولا مولر، دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، خطاب به شورای امنیت در مورد شرایط بسیار وخیم مردم جنگ‌زده یمن گزارشی را منتشر کرد. مولر در مورد تداوم تهاجم‌های متخاصمانه و پیامدهای ویرانگر آن برای غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی، بر اساس قانون بین‌المللی بشردوستانه ابراز تاسف نمود. وی همچنین در اظهارات خود به احتمال قطع امکان امداد‌رسانی از سوی نهادهای بشردوستانه سازمان ملل که ماهانه مسئولیت کمک به حدود 12 میلیون نفر از شهروندان یمنی را بر عهده دارند با توجه به عدم افزایش بودجه این صندوق و ناگزیر شدن سازمان ملل به جامه عمل پوشاندن به تنها 34 درصد از برنامه‌های امدادرسانی خود نیز اشاره کرد.
دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، بر ضرورت برقراری هر چه سریع‌تر صلح در این کشور از طریق اجرای راه‌حلی سیاسی جهت پرداختن به بحران‌های عظیم بشری تاکید کرده است. گفتنی است صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و سازمان بهداشت جهانی در مرداد ماه ۱۳۹۸، بیانیه مطبوعاتیِ مشترکی را در خصوص بالا بودن آمار ابتلا به بیماری‌های وبا و اسهال مزمن در استان‌های عدن، تعز و الضالع و همچنین واکسیناسیون حدود ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان این مناطق که شامل حدود ۶۵ هزار کودک زیر پنج سال می‌شوند، صادر کردند. در ماه‌های نخست سال جاری میلادی در بیش از ۹۵ درصد از مناطق واقع در سراسر یمن موارد ابتلا به اسهال مزمن افزایش یافته است. به عبارت دیگر، بین ماه‌‌های ژانویه تا پایان ژوئیه ۲۰۱۹، نزدیک به ۵۳۶ هزار مورد مشکوک به ابتلا به این بیماری مشاهده شده است که ۷۷۳ نفر جان خود را بر اثر آن از دست داده‌اند.
بر اساس آمارِ این بیانیه صادر شده، از آوریل سال ۲۰۱۷ میلادی، حدود دو میلیون نفر از شهروندان یمنی به وبا و اسهال مزمن مبتلا گشته و ۳۵۰۰ تن از آن‌ها بر اثر این بیماری‌ها جان خود را از دست داده‌اند. گفتنی است که یک‌سوم آمار مبتلایان به این بیماری‌ها متعلق به کودکان زیر ۵ سال بوده و از این تعداد ۷۱۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. به علت شرایط بد بهداشتی بر اثر جنگ، از سال ۲۰۱۷ میلادی، بیش از ۴ هزار نفر از مردم یمن به بیماری دیفتری مبتلا شده و بالغ بر ۲۰۰ نفر بر اثر این بیماری در طول این مدت جان باخته‌اند. لازم به ذکر است که یمن همچنان بیشترین آمار مبتلایان به بیماری وبا در جهان را به خود اختصاص داده است.
همچنین، به گزارش سازمان بهداشت جهانی، در روز سه‌شنبه 12 شهریورماه، چنانچه منابع مالی لازم برای درمان مبتلایان به سرطان در یمن تأمین نشود، ۳۵ هزار نفر از شهروندان این کشور جان خود را از دست خواهند داد. در بیانیه سازمان بهداشت جهانی گفته شده که سرطان در حال حاضر به مانند مجازات اعدام در یمن در حال قربانی گرفتن است.

 

 تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت

 

 ۱- گزارش پایگاه خبری سازمان ملل. قابل بازیابی در اینجا.

۲- بیانیه مشترک صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحده (یونیسف) و سازمان بهداشت جهانی. قابل بازیابی در اینجا.