تحولات مربوط به نقض حقوق بشر در ایالات متحده آمریکا

کد بلاگ : #4992
تاریخ انتشار : یکشنبه, 23 دی 1397 9:11
اداره مهاجرت و گمرک آمریکا با وجود قانونی بودن وضعیت اقامتی و زندگی بسیاری از شهروندان عراقی در این کشور به مدت چند دهه، اقدام به دستگیری و زندانی کردن دست‌کم 300 نفر از این افراد و ناگزیر ساختن آن‌ها به خروج از خاک این کشور نموده است.

براساس مقالات، گزارش‌ها، بیانیه‌ها و اخبار به دست‌آمده از سازمان‌های حقوق بشری مردم‌نهاد و بین‌المللی و همچنین، رسانه‌های گروهی در آذر و دی‌ماه 1397، مهم‌ترین موارد نقض حقوق بشر در ایالات متحده، به شرح زیر است:

۱- نقض حقوق پناهجویان:
براساس گزارش منتشر شده از سوی دیده‌بان حقوق بشر در روز جمعه 30 آذرماه 1397، پس از صدور بیانیه وزارت امنیت داخلی ایالات‌متحده در خصوص قصد این نهاد در بازگرداندن فوری پناه‌جویان به مکزیک تا زمان بررسی درخواست‌های پناهندگی آن‌ها، نگرانی‌های جدی در خصوص مواردی چون ممانعت به عمل آمدن از امکان درخواست و پیگیری روند این درخواست‌ها از سوی خانواده‌ها و بزرگسالان پناه‌جو، به تأخیر افتادن روند بررسی و بی‌پاسخ ماندن تقاضا و نیز قرار گرفتن‌ متقاضیان در معرض آسیب‌ها، شرایط دشوار امنیتی و بشری ابراز شد. این در حالی است که این پناه‌جویان به دلیل هراس از شرایط خشونت‌آمیز حاکم بر کشورهای خود در آمریکای مرکزی، به خاک ایالات‌متحده وارد شده‌ و درخواست پناهندگی داده‌اند.

۲- اعمال تبعیض در برابر مهاجران عراقی:
‌گزارش منتشر شده از سوی دیده‌بان حقوق بشر در روز پنج‌شنبه 29 آذرماه 1397خبر از اقدام دولت ایالات‌متحده مبنی بر اخراج اجباری شهروندان عراقیِ فاقد مدارک معتبر دارد. این در حالی است که براساس اظهارات معاونت بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده‌بان حقوق بشر، این افراد در معرض مخاطراتی چون بازداشت‌های خودسرانه و سوء رفتار هستند و لازم است تا اداره مهاجرت و گمرک آمریکا تا زمان اطمینان یافتن از مواجهه نشدن این افراد با مجازات‌های ذکر شده و اقدام دولت عراق در برخوردار کردن تمام شهروندان عراقی اخراجی از مدارک شناسایی معتبر، این روند را متوقف کند.
شایان ذکر است، اداره مهاجرت و گمرک آمریکا با وجود قانونی بودن وضعیت اقامتی و زندگی بسیاری از شهروندان عراقی در این کشور به مدت چند دهه، اقدام به دستگیری و زندانی کردن دست‌کم 300 نفر از این افراد و ناگزیر ساختن آن‌ها به خروج از خاک این کشور نموده است.

۳- نقض حق بر درمان بیماران و حق دسترسی به دارو شهروندان:
مطابق آمار به دست‌ آمده در زمینه مرگ صدها هزار تن از شهروندان آمریکایی بر اثر سو‌ء‌مصرف یا ‌مصرف زیاد داروها در یک دهه گذشته، نیمی از این مرگ‌ها به مصرف بیش از اندازه داروهای مخدر تجویز‌شده توسط پزشکان، جهت درمان بیماری‌های مختلف اختصاص دارد. از این رو، مقامات ایالات‌متحده با اخد تدابیری چون نظارت بر نسخه‌ها و اعمال محدودیت بر میزان مجاز تجویز دارو از سوی پزشکان، سعی در کاهش مصرف این دسته از داروها در سطح جامعه دارند. این در حالی است که این ممنوعیت‌ها پیامدهای مهمی چون به هراس افکندن، افزایش قابل توجه درد و متعاقب آن، امکان‌ناپذیر شدن مشارکت در زندگی روزمره، روی آوردن به خود درمانی و مصرف الکل و حتی تصمیم به خودکشی برای بیماران به دنبال دارد.
همچنین بر مبنای گزارش سایت خبری – تحلیلی هیل، در روز دوشنبه 26 آذرماه 1397، 3 نفر از هر 10 نفر شهروند آمریکایی در طول سال گذشته، به دلیل بالا بودن هزینه‌ها، در درمان‌های پزشکی خود با وقفه مواجه شده‌اند.

۴- نقض حق دسترسی به آب آشامیدنی سالم و حق بر سلامتی شهروندان:
براساس گزارش منتشر شده دیده‌بان حقوق بشر در 19 آذرماه 1397، بهداشت آب آشامیدنی و سلامت عمومی منطقه آپالاچیا (واقع در شرق ایالات‌متحده، از جنوب ایالت نیویورک تا شمال ایالت می‌سی‌سی‌پی، جورجیا و آلاباما)، به دلیل اقدام دولت ایالات‌متحده نسبت به رفع محدودیت‌های وضع‌شده در زمینه معدن‌کاری سطحی در کوهستان‌های این منطقه با خطر مواجه است.
شایان ذکر است براساس مطالعات انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاه ویرجینیای غربی، از سال 2009 میلادی تاکنون، میزان بیماری‌های قلبی – عروقی، سرطان ریه و دیگر انواع سرطان‌ها، ابتلا نوزادان منطقه به انواع نواقص و ناتوانایی‌ها و به‌طور کلی آمار مرگ‌ومیر در این منطقه افزایش یافته است.

۵-‌ نقض حقوق کودکان پناهجو:
گزارش روز‌های جمعه 23 و یکشنبه 25 آذرماه 1397 شبکه خبری یورونیوز، از مرگ دختربچه 7 ساله گواتمالایی در هنگام عبور از مرز مکزیک خبر می دهد. براساس این گزارش جیکلین رزمری کال (کودک 7 ساله گواتمالایی)، به هنگام عبور از مرز مکزیک به سوی خاک آمریکا و به همراه والدین خود توسط مأموران گشت مرزی ایالات‌متحده دستگیرشد و به دلیل خستگی و تشنگی پس از بازداشت فوت کرد. همچنین در مورد مشابه دیگری گزارش شبکه خبری بی.بی.سی و یورونیوز در روز سه‌شنبه 4 دی‌ماه 1397، از مرگ دومین کودک مهاجر گواتمالایی بازداشت شده توسط مأموران مرزبانی ایالات‌متحده به دلیل حالت تهوع خبر می‌دهد.
در کنار این موضوعات گزارش منتشر شده از سوی شبکه خبری اسکای نیوز در روز سه‌شنبه 11 دی‌ماه 1397، انتشار فیلم ویدئویی با موضوع مواجهه کودکان مهاجر در مرکز آریزونا با رفتارهای خشونت‌آمیز فیزیکی را تایید می کند.
پس از وقوع این موضوعات، خبرگزاری رویترز با انتشار بخشی از اظهارات فلیپه گونزالز مورالس (گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور مهاجران) در روز دوشنبه 3 دی‌ماه 1397بر لزوم فراهم آوردن دسترسی خانواده این دختر جان‌باخته به وکیل قانونی در فرآیندهای قضایی لازم به زبان مادری خود، ضرورت پرداخت غرامت به خانواده او و انجام تحقیقات در زمینه مقامات مسئول احتمالی در وقوع این حادثه، لزوم رسیدگی دولت آمریکا به نواقص و معضلات موجود در سیستم مهاجرتی این کشور و انجام تحقیقات مستقل و دقیق درباره مرگ خردسال گواتمالایی تاکید کرد و به دانلد ترامپ در مورد آثار زیان‌بار و منفی در بازداشت قرار دادن کودکان و تشدید آسیب‌های وارد آمده به آن‌ها در سفرهای طولانی‌ هشدار داد. همچنین مارگارت هوآنگ (مدیر اجرایی سازمان عفو بین‌الملل در ایالات‌متحده) بر لزوم خاتمه یافتن سیاست‌های بی‌رحمانه دولت ترامپ در قبال مهاجران و پناه‌جویان پیش از آسیب دیدن کودکان بیشتر در این روند، تاکید کرد.

۶- افزایش خشونت در میان شهروندان:
براساس گزارش شبکه خبری سی.ان.ان، در روز جمعه 23 آذرماه 1397، آمار مرگ‌ومیر ناشی از شلیک گلوله در ایالات‌متحده، به بالاترین میزان خود در نزدیک به 40 سال گذشته رسیده است. بر مبنای این گزارش نزدیک به 40 هزار نفر در سال 2017 بر اثر شلیک گلوله کشته شده اند.
شایان ذکر است دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، از حامیان محدودیت حمل سلاح گرم در این کشور به شمار می‌آمده، اما در مقابل لابی‌های قدرتمند اسلحه نتوانست کاری از پیش ببرد. این آمار در حالی منتشر شده است که دانلد ترامپ، رئیس‌جمهور کنونی این کشور، مخالفت چندانی با قوانین سنتی حمل اسلحه ندارد و انجمن ملی سلاح در آمریکا نیز قوانین محدود‌کننده استفاده از آن را راه‌حل مناسبی برای مقابله با این معضل نمی‌داند.

۷-نقض حقوق کودکان کار:
گزارش 13 آذرماه 1397 از سوی دیده‌بان حقوق بشر از مخاطرات پیش روی کودکان کار، به‌ویژه در بخش کشاورزی و به دلیل نقاط ضعف موجود در قوانین کار این افراد خبر می دهد.
در این گزارش که با صدها کودک کار کشاورز در ایالات‌متحده، مصاحبه شده است به معضلات گسترده پیش روی این کودکان از جمله ناگزیر به کار شدن برای ساعات طولانی در گرمای طاقت‌فرسا، استفاده از ابزار تیز و تجهیزات سنگین، بالا رفتن از ارتفاعات خطرناک بدون هرگونه وسایل ایمنی و محافظتی، قرار گرفتن در معرض حشره‌کش‌های سمی و در مزارع تنباکو اشاره شده است. همچنین در بخش دیگری از گزارش به نقاط ضعف موجود در قوانین کار در ایالات‌متحده به‌مثابه خلأهای موجود قانون‌گذاری و تأثیر آن‌ها بر آسیب‌پذیرتر شدن کودکان در برابر تهدیدات پرداخته شده است.
شایان ذکر است بر اساس یافته‌های این گزارش، از سال 2003 تا 2016 میلادی، 237 کودک جان خود را حین اشتغال در بخش‌های کشاورزی کشور، از دست داده‌ و از سال 2012 تا 2014، هر ساله بیش از 4700 کودک کار دچار جراحت و آسیب‌های جدی در مزارع آمریکا شده‌اند. این در حالی است که دولت دانلد ترامپ، بر آن است تا همین محدودیت‌های قانونی موجود برای حفاظت از جان کودکان کار را نیز حذف نماید.

۸-‌ عدم انجام همکاری بین‌المللی:
بر مبنای گزارش منتشر شده از سوی سایت خبری – تحلیلی هیل در روز جمعه 14 دی‌ماه 1397(به نقل از روزنامه گاردین)، دولت دانلد ترامپ به همکاری خود با سازمان ملل به صورت بی سر و صدایی خاتمه داده است.
در این گزارش آمده است که ایالات‌متحده به شکایات رسمی گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد با موضوعاتی چون تقاضای تحقیق و تفحص در خصوص سیاست‌های مهاجرین پاسخ نمی‌دهد. همچنین تقاضای بازدید و دیدار رسمی با مقامات جهت ارایه گزارش به شورای حقوق بشر را نمی‌پذیرد و این‌گونه ابتدایی‌ترین اشکال پاسخ‌گویی و مسئولیت‌پذیری در حوزه حقوق بشر و کاهش میزان دسترسی به عدالت را نادیده می‌گیرد.

۹- نقض حقوق زنان:
براساس گزارش سایت خبری – تحلیلی دیلی بیست در روز سه‌شنبه 11 دی‌ماه 1397، نظرسنجی مشترک اخیر نشریات اسمیتسونین، استارز اَند استریپس و دانشگاه جورج میسون نشان می‌دهد که آمار ارایه شده از مواجهه زنان در نیروی نظامی ایالات‌متحده با آزار و اذیت و یا تعرض جنسی، در قیاس با آمار اعلام‌ شده از سوی پنتاگون بالاتر می‌باشد.
براساس آمار این نشریات، دو‌ سوم زنان در نیروهای نظامی آمریکا در معرض تعرض و یا آزارهای جنسی هستند. بعلاوه 68 درصد از این زنان با تبعیض‌های جنسیتی مواجه هستند. این در حالیست که بر اساس مطالعه انجام شده توسط پنتاگون، در سال۲۰۱۴ و 2015 میلادی، حدود 20300 تن از افراد نظامی، اعم از زن یا مرد – 4.9 درصد از زنان و یک درصد از مردان – با تجربه تعرض جنسی، مواجه بوده‌اند. همچنین، 22 درصد از زنان و 7 درصد از مردان از آزارهای جنسی آسیب دیده‌اند.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت

 

1. گزارش دیده‌بان حقوق بشر. قابل بازیابی در لینک:
https://www.hrw.org/news/2018/12/21/us-dont-return-asylum-seekers-mexico
2. گزارش دیده‌بان حقوق بشر. قابل بازیابی در لینک:
https://www.hrw.org/news/2018/12/20/us-deporting-iraqis-without-valid-documents
3. گزارش سایت خبری – تحلیلی هیل، وابسته به کنگره آمریکا. قابل بازیابی در لینک:
https://thehill.com/policy/healthcare/421660-three-in-10-americans-now-delaying-medical-treatment-due-to-costs-gallup
4. گزارش دیده‌بان حقوق بشر. قابل بازیابی در لینک:
https://www.hrw.org/news/2018/12/10/us-deregulating-mountaintop-removal-threatens-drinking-water-and-public-health
5. گزارش شبکه خبری یورونیوز. قابل بازیابی در لینک:
https://fa.euronews.com/2018/12/16/death-of-guatemalan-immigrant-girl-us-border-father-has-no-complaints-jakelin-caal?utm_source=newsletter&utm_medium=fa&utm_content=death-of-guatemalan-immigrant-girl-us-border-father-has-no-complaints-jakelin-caal&_ope=eyJndWlkIjoiZTAxMWVmYjZhZjY1ZjkxMGQyNjdmZmU2NDc0YWEzZTUifQ%3D%3D
6. گزارش شبکه خبری بی.بی.سی و یورونیوز. قابل بازیابی در لینک:
http://www.bbc.com/persian/world-46682505
https://fa.euronews.com/2018/12/25/guatemalan-boy-died-customs-border-protection-midnight-on-christmas-new-mexico
7. گزارش شبکه خبری اسکای نیوز. قابل بازیابی در لینک:
https://news.sky.com/story/video-shows-migrant-children-at-arizona-centre-being-pushed-and-shoved-11596013
8. گزارش خبرگزاری رویترز. قابل بازیابی در لینک:
https://www.reuters.com/article/us-usa-immigration-border-un/us-authorities-must-probe-migrant-girls-death-stop-child-detentions-un-idUSKCN1ON0K2
9. گزارش شبکه خبری الجزیره. قابل بازیابی در لینک:
https://www.aljazeera.com/news/2018/12/orders-medical-checks-migrant-children-die-custody-181226151633950.html
10. گزارش شبکه خبری سی.ان.ان. قابل بازیابی در لینک:
https://edition.cnn.com/2018/12/13/health/gun-deaths-highest-40-years-cdc/index.html
11. گزارش شبکه خبری سی.ان.ان. قابل بازیابی در لینک:
https://edition.cnn.com/2018/12/13/health/gun-deaths-highest-40-years-cdc/index.html
12. گزارش دیده‌بان حقوق بشر. قابل بازیابی در لینک:
https://www.hrw.org/news/2018/12/04/more-us-child-workers-die-agriculture-any-other-industry
13. گزارش سایت خبری – تحلیلی هیل، وابسته به کنگره آمریکا، به نقل از روزنامه گاردین. قابل بازیابی در لینک:
https://thehill.com/homenews/administration/423866-state-dept-stopped-cooperating-with-un-probes-into-potential-us-human
14. گزارش سایت خبری – تحلیلی دیلی بیست. قابل بازیابی در لینک:
https://www.thedailybeast.com/two-in-three-military-women-say-they-have-been-sexually-assaulted-harassed