لزوم مبارزه با گسترش تنفرعلیه مسلمانان و افزایش اسلام‌هراسی در هند

کد بلاگ : #3456
تاریخ انتشار : سه شنبه, 13 تیر 1396 8:41
دفتر سازمان عفو بین‌الملل در هند، با انتشار بیانیه‌ای در تاریخ 28 ژوئن (7 تیرماه) ضمن تأکید بر لزوم محکوم نمودن جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان و کشتار آنان در مکان‌های عمومی ایالت‌های مختلف هند، از مقامات این کشور خواست تا تضمین نمایند که عاملان این جرایم، از کیفرخواست مصونیت نخواهند داشت.

عفو بین‌الملل خاطرنشان کرد، از ماه آوریل سال 2017، در میان یک روند رو به افزایش اسلام‌هراسی در این کشور، دست‌کم ده فرد مسلمان در جرائم مظنون به تنفر، کشته شده‌اند و یا به صورت غیر‌قانونی با مرگ مجازات شده‌اند.
مقامات این نهاد مدافع حقوق بشر بر این باورند که چنین حملاتی موجب افزایش احساس عدم‌امنیت برای بسیاری از مسلمانان و تشدید تنش‌های مذهبی شده است. در نتیجه در روز 28 ژوئن، تظاهرات علیه حملات به مسلمانان، در چندین شهر در سراسر هند برگزار شد.
آکار پاتل، مدیر دفتر سازمان عفو بین‌الملل هند، در این زمینه معتقد است، الگوی جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان به صورت کیفردهی و کشتن بدون دادرسی قانونی همراه با مصونیت از مجازات عاملین آن، عمیقا نگران‌کننده است و بیشتر در ایالت‌هایی انجام می‌شود که حزب «بهاراتیا جاناتا» (حزب ملی‌گرای هند که در آن گرایش‌های نژادپرستانه و به خصوص ضد‌اسلامی وجود دارد) قدرت را در دست دارد.
وی اظهار داشت، متاسفانه تاکنون نخست‌وزیر، سایر وزرای ارشد هند و رهبران حزب بهاراتیا جاناتا، نارضایتی خود را از این خشونت ابراز نکرده‌اند؛ این در حالی است که روند افزایشی اسلام‌هراسی در هند باید متوقف شود و مقامات این کشور باید سکوت را شکسته و حملات علیه مسلمانان را محکوم نمایند.
پاتل، با اشاره به جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان افزود:‌ «خشونت‌های گروهی علیه مسلمانان شامل مواردی از قبیل حمله به منازل مسلمانان به بهانه معامله غیر‌قانونی گاو، کشتن کودکان مسلمان دستفروش در ایالت «جارکند»، محاکمه و قتل افسر پلیس مسلمان در مسجد کشمیر است».
طبق گزارش عفو بین‌الملل، در شهر جارکند، پس از این که پیکر یک گاو بی‌جان در خارج از خانه یک کشاورز مسلمان دیده شد، وی از سوی جمعیت 100 نفری مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت، آنها بخشی از خانه وی را نیز آتش زدند و با پرتاب سنگ، 50 تن از نیروهای پلیس را زخمی نمودند.
عفو بین‌الملل معتقد است، کمپین "کشتن به نام حفاظت از گاو در هند" تحت حمایت حزب بهاراتیا جاناتا، به نظر می‌رسد در بعضی موارد با تأیید ضمنی مقامات دولتی، دست به خشونت علیه مسلمانان می‌زنند.
گاو برای بسیاری از پیروان آیین هندو سمبلی معنوی است و یک حیوان مقدس محسوب می‌شود. کشتن گاو در چندین ایالت هند ممنوع است؛ اما مسلمان‌ها و دالیت‌ها، پایین‌ترین قشر از طبقات چهارگانه اقتصادی-اجتماعی هندوها، که از مصرف‌کنندگان عمده گوشت گاو در هند هستند، بارها هدف آزار و خشونت قرار گرفته‌اند. در همین ارتباط چندی پیش، یک دختر نوجوان مسلمان، توسط گروهی از مردان هندو، به اتهام حمل گوشت گاو در قطار حیدرآباد به طرز فجیعی به قتل رسید و سه تن دیگر نیز زخمی شدند، کشتاری که گفته می‌شود به نام حفاظت از تقدس گاو، صورت گرفته بود.
در پی این حادثه، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در واکنش به این حملات و کشتن این نوجوان مسلمان، اظهار داشت: «کشتن انسان‌ها به نام حفاظت از یک گاو، غیرقابل قبول است و با اصول بنیانگذار هندوستان، ماهاتما گاندی، مغایرت دارد.»
با این وجود عفو بین‌الملل بر این باور است، این جنایت‌ها در حالی رخ می‌دهند که رهبران حزب بهاراتیا جاناتا، آنها را نادیده گرفته و یا حتی بدتر از آن، حملات مذکور را توجیه می‌کنند.
بنا بر گزارش‌های این سازمان، موارد خشونت‌بار دیگری نیز در موارد دیگر رخ داده است، از جمله حملات به دالیت‌هایی که مظنون به حمل و نقل غیر قانونی گاو هستند. در بیانیه عفو بین‌الملل آمده است، تمامی این حملات اسفبار است و نشان‌دهنده تضعیف حاکمیت قانون است.
پیش از این دیده‌بان حقوق بشر نیز از افزایش حملات افراد خودسری که خود را «محافظان گاوها» می‌خوانند به مسلمانان و طبقات اجتماعی پایین‌تر به علت کشتار و خریدوفروش گاو ابراز نگرانی کرده بود و از مقامات هند خواسته بود تا فوراً درباره این حملات، تحقیق و عاملان آنها را مجازات کنند.
منتقدان دولت هند معتقدند از زمانی که حزب بهاراتیا جاناتا، در سال ۲۰۱۴ قدرت را به دست گرفته، گروه‌های انتقام‌گیر هندو حملات متعددی را علیه مسلمان‌ها و دالیت‌ها انجام داده‌اند که تا‌کنون طی این حملات چند ده نفر کشته شده‌اند.

 

 

مرضیه عزیزیان 

پژوهشگر مسایل حقوق بشر