یونسکو بار دیگر رژیم اشغالگر قدس را محکوم کرد

کد بلاگ : #2878
تاریخ انتشار : یکشنبه, 23 آبان 1395 16:57
سازمان فرهنگی آموزشی یونسکو طی هفته‌های اخیر قطعنامه‌های متعددی را در مورد حقانیت مسجدالاقصی به تصویب رسانده که موجب خشم رژیم صهیونیستی شده‌است. در این حرکت بین‌المللی، مسجدالاقصی مکانی اسلامی معرفی گردیده و یونسکو خواستار حفظ آثار موجود و بازگشت آثار ربوده شده از این مکان مقدس شده است.

این در حالی است که پاسخ مقامات صهیونیستی به این فشارها، گسترش سیاست‌های متجاوزانه خود در حق مسجدالقصی و فلسطینیان بوده‌ است. شدت گرفتن حفاری‌های غیرقانونی، دعوت از جوانان صهیونیست به شرکت در گودبرداری، تحریک احساسات ملی یهودیان، نصب تورات جدید بر دیوار "براق" و تحریک افکار عمومی ادیان ابراهیمی از جمله اقدامات دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، پس از تصویب قطعنامه‌های بین‌المللی بوده‌است.
سازمان یونسکو نیز بار دیگر، در پاسخ به سلطه‌‌جویی های متعدد رژیم صهیونیستی، روز چهارشنبه (25 اکتبر 2016) طی جلسه‌ای با 10 رای مثبت و 2 رای منفی قطعنامه‌ای دیگری برضد اسرائیلی صادر کرد که در آن هرگونه ارتباط یهودیان با "مسجدالاقصی" نفی شده و این بنا "مکان مقدس مسلمانان" خوانده شده است. این در حالی است که چندی پیش نیز (13 و 18 اکتبر) طی دو قطعنامه رژیم صهیونیستی به‌طور مشخص به عنوان قدرت اشغالگر (The Occupying Power) خطاب گردید.
در این قطعنامه هرگونه تغییر در منطقه قدیمی قدس شریف و حومه آن، توسط اشغالگران اسرائیلی طبق منشورهای جهانی (مانند ژنو، قطعنامه‌های یونسکو و سازمان‌ملل) غیرقانونی دانسته شده و با محکومیت شدید این رژیم، یورش افراط‌گرایان یهودی و نظامیان اشغالگر به مسجد‌الاقصی و ترغیب اسرائیل به جلوگیری از اهانت به قداست مسجدالاقصی را خواستار شد.
همچنین در ادامه به حدود 70 قطعنامه‌ای که یونسکو تاکنون در مورد فلسطین اشغالی و رژیم صهیونیستی صادر کرده اشاره می‌کند و بر پایبندی اسرائیل به مصوبات بین‌المللی تاکید می نماید.
تصویب قطعنامه‌های پی درپی سازمان‌های بین‌المللی طی هفت دهه از آغاز موجودیت رژیم غاصب صهیونیستی، نشان می‌دهد که حرکات مغرضانه و افراطی‌گری‌های رژیم اشغالگر قدس، یک تخلف بین‌المللی محسوب شده و چشمان تیزبین جامعه جهانی با دقت تمام در حال رصد این تعرضات است، لذا تصویب اینگونه قطعنامه‌ها می‌تواند به عنوان یک اهرم فشار مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل دفاع از مسجدالاقصی توسط مرابطین مسجد و تمامی حامیان آن امری طبیعی خواهد بود و رژیم صهیونیستی حق ممانعت و تعرض به آنان را نخواهد داشت. از سوی دیگر این قطعنامه‌ها بعد دیگری از تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی را برای افکار عمومی جهان باز خواهد کرد و به نظر می‌رسد جنبش‌های مردمی علیه این رژیم غاصب را تقویت خواهد نمود.
تلاش های شورای اجرایی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد هرچند گامی کوچک و محدود، اما در جهت احقاق حقوق تضییع شده فلسطینیان می‌تواند فتح بابی برای رهایی سرزمین فلسطین از دست اشغالگران صهیونیست باشد. در این راستا استقلال نسبی و موثر سازمان جهانی یونسکو در تفسیر پدیده‌ها به ویژه در حوزه صلح و امنیت جهانی از منظر آموزش، علم و فرهنگ قابل ستایش و تکریم است، چرا که با تمام فشارهای موجود در عرصه سیاست بین‌الملل و قطع کمک‌های مالی، همچنان حریت خود را حفظ کرده و با قدرت از صلح و اهداف بشردوستانه خود دفاع می کند.
دکتر عبدالمهدی مستکین مدیر بخش فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو ایران در تحلیل این حرکت، مستند سازی یونسکو در مواجهه با جنگ افروزی‌های قدرت‌های متخاصم جهانی را اقدامی بسیار شایسته و درخور تحسین دانسته و معتقد است که این اسناد در چشم‌انداز مناسبات منطقه‌ای و جهانی و نیز تحت فشار قرار دادن کشورهای عصیانگر بین‌المللی موثر و مفید خواهد بود .از سوی دیگر قدرت اجماع نظر کشورهای عضو این سازمان به مثابه برگ برنده‌ای در مواجهه با تک سونگری و انحصارطلبی قدرت‌های تمامیت خواه جهان تلقی می شود .

 

نسیبه سادات علوی
منابع:


- almayadeen.net
- farsi.palinfo.com
- fa.irunesco.org