آسیب‌پذیری کودکان یمنی در برابر بیماری‌های روحی

کد بلاگ : #6741
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 19 مرداد 1401 11:52
تعداد بازدید کننده : 201
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
آسیب‌پذیری کودکان یمنی در برابر بیماری‌های روحی
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
جنگ داخلی یمن، باعث شده مردم این کشور در معرض بمباران‌های بی‌هدف، حمله به اماکن درمانی و پزشکی، ممانعت از انجام امداد‌های بشردوستانه، استخدام کودکان به‌عنوان کودک‌سرباز و اعمال شکنجه قرار بگیرند که این امر آثار فاجعه‌باری بر سلامت روحی و جسمی کودکان یمنی نهاده است.

وب‌سایت ساینسس دایرکت ، در روز جمعه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۱، در گزارشی ضمن یادآوری این‌که کودکان یمنی نزدیک به نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، به مواجهه آنان با وحشت و هراس ناشی از جنگ، شیوع بیماری همه‌گیر، سقوط اقتصادی و زیرساخت درمانی و بهداشتی در حال فروپاشی اشاره و تاکید می‌کند بیشتر آن‌ها در قبال بیماری‌های روحی آسیب‌پذیری بیشتری دارند. بر اساس این گزارش علمی، کودکان یمنی به برخی از بیماری‌های شایع روحی – مانند اضطراب، افسردگی و اسکیزوفرنی مبتلا هستند. این در حالی است که آن‌ها در زمینه دریافت حمایت‌های روان‌شناسانه با مشکل روبه‌رو هستند؛ زیرا سلامت روحی، در نظام مراقبت درمانی این کشور اولویت نداشته و بیماری روحی رویکردی منفی محسوب می‌شود.
مطابق با این گزارش، جنگ داخلی یمن، باعث شده مردم این کشور در معرض بمباران‌های بی‌هدف، حمله به اماکن درمانی و پزشکی، ممانعت از انجام امداد‌های بشردوستانه، استخدام کودکان به‌عنوان کودک‌سرباز و اعمال شکنجه قرار گرفته که این امر آثار فاجعه‌باری بر سلامت روحی و جسمی کودکان یمنی نهاده است. طبق یافته‌های سازمان بهداشت جهانی، حدود ۱۹.۵ درصد از جمعیت یمن، به‌ویژه کودکان از اختلالات روحی رنج می‌برند. از سوی دیگر، جنگ داخلی در یمن موجب محروم شدن ۲ میلیون تن از کودکان این کشور از تحصیل شده است. در عین حال شیوع بیماری کووید– ۱۹ و عدم دریافت دستمزد ماهانه ۱۷۰ هزار آموزگار نیز شکاف‌های ایجاد شده در نظام آموزشی را عمیق‌تر ساخته است.
گزارش می‌افزاید، اقدامات چندانی از سوی جامعه بین‌المللی در راستای کمک به کاهش بحران سلامت روحی در یمن انجام نشده و تقریباً هیچ‌گونه پروتکل یا دستورالعمل‌ معتبری جهت تشخیص سلامت روان در این کشور اجرا نشده است. در پایان این گزارش به قرار داشتن یمن در آستانه سقوط زیرساخت‌ها، بی‌ثباتی اقتصادی و فروپاشی نظام بهداشت و درمان اشاره شده است که نمایانگر نیاز مبرم این کشور به حمایت‌های جهانی جهت حفظ سلامت روان کودکان آن است. با این وجود سلامت روان در این کشور نادیده گرفته شده و بودجه ناچیزی از سوی دولت و نهادهای بشردوستانه به آن اختصاص یافته است. ازاین‌رو دولت یمن باید سیاست ملی سلامت روان را در پیش گرفته و برای ارائه خدمات در این حوزه بودجه لازم و کافی فراهم کند.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت

“ آسیب‌پذیری کودکان یمنی در برابر بیماری‌های روحی ”