سازمان ملل متحد بار دیگر عربستان را به نقض حقوق بشر محکوم کرد

کد بلاگ : #5517
تاریخ انتشار : پنج شنبه, 4 مهر 1398 18:45
تعداد بازدید کننده : 237
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
سازمان ملل متحد بار دیگر عربستان را به نقض حقوق...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
در اجلاس چهل و دوم شورای حقوق بشر در ژنو بیانیه مشترکی توسط ۲۴ کشور در شورای حقوق بشر تنظیم و صادر گردید که در آن این دولت‌ها، نقض‌های مکرر حقوق بشر در عربستان سعودی را محکوم کردند.

در جریان جلسه روز ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹، اجلاس چهل و دوم شورای حقوق بشر در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو بیانیه مشترکی توسط ۲۴ کشور در شورای حقوق بشر تنظیم و صادر گردید که در آن این دولت‌ها، نقض‌های مکرر حقوق بشر در عربستان سعودی را محکوم کردند. آنها در این بیانیه از بازداشت‌های غیرقانونی، محاکمه‌های غیرعادلانه منتقدان دولت ریاض شامل فعالان زن و روزنامه نگاران و شکنجه زندانیان و بازداشتی‌ها ابراز نگرانی کردند. در 6 ماه اخیر این دومین بار است که علیه وضعیت حقوق بشری عربستان بیانیه مشترک بین‌المللی صادر می‌شود. سفیر استرالیا که در دفتر سازمان ملل (ژنو) متن بیانیه مشترک ۲۴ دولت علیه وضعیت حقوق بشر عربستان را قرائت می‌کرد، گفت: ما عمیقا نگران وضعیت حقوق بشر در عربستان هستیم. فعالان جامعه مدنی درعربستان سعودی هنوز هم تحت تعقیب و ارعاب قرار می‌گیرند. ما نگرانِ گزارش‌های مربوط به شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدید شدن‌های اجباری، محاکمه‌های ناعادلانه و آزار و اذیت افرادی که می‌خواهند از حقوق بشر، خانواده هایشان و همکارانشان دفاع کنند، هستیم. همچنین در همین جلسه، لینا الحثلو خواهر یکی از مدافعان زن حقوق بشر، از شورا خواست، به او کمک کنند تا افرادی را که خواهرش را مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار دادهاند در معرض پاسخگویی قرار دهند و آزادی فوری و بی قید و شرط وی را تضمین کنند. در این بیانیه لیستی از اقداماتی که عربستان سعودی باید برای نشان دادن حسن نیت خود به شورا و بهبود سابقه حقوق بشری کشورش انجام دهد ارائه گردید که عبارتند از:

- پایان دادن به آزار و اذیت و ارعاب فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران، مخالفان و اعضای خانواده آنها؛
- پایان دادن به مصونیت از مجازات شکنجه و قتل¬های غیرقانونی، از جمله تعیین حقیقت و پاسخگویی در مورد قتل خاشقچی روزنامه نگار سعودی؛
- پایان دادن به استفاده از مجازات اعدام؛
- پذیرش بازدیدها توسط رویه های ویژه مربوط به سازمان ملل؛
- تصویب میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی؛
گفتنی است در این بیانیه آمده است که اگر عربستان سعودی هیچ کدام از اقدامات را رعایت نکند، شورا باید در جلسه آتی، در مارس ۲۰۲۰ تصمیم بگیرد که سازوکار نظارت بر وضعیت حقوق بشر در این کشور را تنظیم کند.
بلژیک، کانادا، کرواسی، دانمارک، استونی، فنلاند، آلمان، ایسلند، ایرلند، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ ، موناکو، مونته نگرو، هلند، نیوزلند، نروژ، پرو، اسلواکی، اسلوونی، سوئد و انگلستان کشورهای امضاکننده این بیانیه می باشند. قابل ذکر است که انگلستان، آلمان، کانادا، هلند، نیوزیلند، ایسلند و بلژیک، این بیانیه مشترک را همچون بیانیه پیشین امضا نمودند و در میان کشورهای شرکت کننده در این بیانیه اخیر “پرو” نیز جزء امضاکنندگان می‌باشد. 
همچنین اَگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد نیز در گزارشی در ماه ژوئن اعلام کرده بود، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و دیگر مقامات ارشد دولت ریاض باید به‌خاطر قتل خاشقجی مورد بازجویی قرار بگیرند زیرا به عقیده او، شواهد معتبری درباره این قتل علیه آنها وجود دارد. علاوه بر پرونده قتل خاشقجی، جنگ یمن هم حکایت از نقض‌های چندگانه حقوق بشر توسط عربستان سعودی دارد.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت

 

۱- https://www.ishr.ch/sites/default/files/documents/finaljoint_statement_on_saudi_arabia_september_2019.pdf
2. https://www.ishr.ch/news/hrc42-states-call-saudi-arabia-improve-its-human-rights-record

 

“ سازمان ملل متحد بار دیگر عربستان را به نقض حقوق بشر محکوم کرد ”