آینده مردم فلسطین و حاکمیت مستقل

کد بلاگ : #1598
تاریخ انتشار : شنبه, 7 آذر 1394 19:42
تعداد بازدید کننده : 734
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
آینده مردم فلسطین و حاکمیت مستقل
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
نقض حقوق انسانی در سرزمین های اشغالی و خشونت، از جمله موضوعاتی است که همواره نگرانی مدافعان حقوق بشر را در پی داشته است.

زیر پا نهادن حقوق اولیه و اساسی مردم فلسطین توسط رژیم اسراییل، که بدون توجه و اهمیت دادن به اصول انسانی و در راستای اهداف اشغال گرایانه خود دست به اقدام های دهشتناکی می زند و بیانیه های بین‌المللی نیز تاثیری بر عملکرد خشن و ناقض حقوق بشری اش نسبت به مردم فلسطین ندارد، خود پرسش های متعددی را درباره چگونگی رفع این سیاست و رفتار افراطی و خشونت آمیز ایجاد می کند.در ادامه نگاهی خواهیم داشت به موج جدید خشونت‌ها در سرزمین های اشغالی و برخی راهکارهای رسیدن به آنچه مردم فلسطین سال هاست در انتظار آن به سر می برند.
موج جدید خشونت
در طول ماه های اخیر اسراییل شدت برخورد با غیر نظامیان فلسطینی را افزایش داده است. اسراییل با استفاده از هرج و مرج سیاسی خاورمیانه، در سایه مشغولیت نهاد های حقوق بشری به بحران سوریه و عراق و..، دست به اقدامات شدید غیر انسانی علیه غیرنظامیان فلسطینی زده است. با شدت گرفتن موج جدیدی از خشونت ها در سرزمین های اشغالی، افزایش شمار کشته شدگان و نگرانی ها از نقض حقوق‌بشر، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با برگزاری جلسه ای در روز بیست و هشتم اکتبر 2015 ضمن صدور بیانیه ای خواستار رسیدگی و ایجاد نظامی برای حمایت از حقوق مردم فلسطین شد. جلسه‌ای که با حضور رییس دولت فلسطین محمود عباس به بررسی وضعیت انسانی حاضر در سرزمین‌های اشغالی پرداخت و بر نگرانی ها در مورد شدت گرفتن آن تاکید شد.
درگیری های اخیر، دست کم کشته شدن هشتاد و شش نفر را موجب شده است که بر آمار آن هر روز اضافه می شود. غیر نظامیان بی دفاعی که تعداد قابل توجهی از آنان را کودکان تشکیل می دهند. کودکانی که در ازای مدرسه و آموزش طعم گلوله و باروت را تجربه می کنند و داستان زندگی این روزهایشان،خشونت و نقض شدید حقوق بشر است.
طبق آمارهای شورای حقوق بشر از ماه ژوئن 2014 رژیم صهیونیستی دست به تخریب حداقل شانزده مجتمع مسکونی زده، که دست کم نود خانواده درپی آن آواره شده‌اند.
این در حالی است که آمارهای غیررسمی از تلفات در سطحی بسیار گسترده تر خبر می دهند.تنها کافی است با نگاهی سطحی به رسانه های بی  طرف از عمق فاجعه ای که در خلاء بی توجهی جهانی به اوضاع امروز فلسطین می شود مطلع شویم. شرایط سختی که هدفش تنها نا امید کردن مردم بی پناهی است که در بدترین شرایط چشم به راه صلح ،ثبات و امنیت می باشند.
یکی از راه حل های اصلی در پایان یافتن بحرانی که بیش از نیم قرن منطقه را با بحران های جدی به چالش کشانیده است، به زعم ناظران آگاه بین المللی در گرو رسیدن به حاکمیت کشور مستقل فلسطین و پذیرش این حاکمیت توسط رژیم اسراییل می باشد، پذیرشی که رژیم صهیونیستی به‌طور صریح در مقاطع مختلف رد آن را اعلام داشته است.

دولت مستقل فلسطین
"به وجودآمدن ثبات، صلح و امنیت در سرزمین های اشغالی امکان ندارد مگر با به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطین" محمود عباس
جلسه اخیر شورای حقوق بشر در ماه گذشته چند روز پس از سالگرد اعلام دولت مستقل فلسطین با حضور نمایندگان فلسطین و محمود عباس رییس دولت فلسطین برگزار شد.در این جلسه محمود عباس بار دیگر بر لزوم پذیرش دولت مستقل فلسطین از سوی رژیم اسراییل تاکید کرد.کارشناسان آگاه بین‌المللی بر این باورند که تا زمانی که اسراییل حا کمیت دولت مستقل فلسطین را نپذیرد، برقراری صلح و ثبات در سرزمین های اشغالی ناممکن و دور از باور است.
به رسمیت شناختن دولت فلسطین در سال 1988 با انتشار بیانیه استقلال فلسطین توسط 80 کشور آغاز شد. کشمکش ها برای حقوقی کردن دولت مستقل فلسطین سرانجام در بیست و هفتم سپتامبر 2013 به ثمر رسید و صد و سی چهار عضو از صد و سی و نه عضو حاضر در مجمع عمومیبه آن رای داده و در نهایت دربیست و نهم نوامبر 2014 مجمع عمومی با 138 رای موافق،9 رای مخالف و 41 رای ممتنع وضعیت فلسطین را از سازمان آزادی بخش به دولت ناظر غیر عضو تغییر داد.
طی شدن این روند در طول تقریبا سه دهه همواره امید ها وآمال مردمی را در پی داشته که برای رسیدن به هویت غارت شده خود سالیان است در معرض انواع ناملایمات قرار گرفته و امید به داشتن آینده‌ای بهتر را از پیش رو بر نداشته‌اند. شناخته شدن این رسمیت گسترده می تواند حق اقامه دعوی علیه سایر دولت ها را برای دولت فلسطین ایجاد کند، این یعنی آغاز مرحله ای نو در راه رسیدن به آزادی و استقلال، راهی که با طی کردن مسیرهایی پر از چالش و هزینه اینک به بهترین روش در جهت آرمان نهایی مردم فلسطین تبدیل شده است. گزینه ای حقوقی و صلح جویانه برای رسیدن به آنچه نسل های متوالی از مردم فلسطین همواره خواستار آن بوده‌اند.

آغاز تغییر
این موفقیت های بین المللی فلسطین در عرصه حقوقی اعتراضات مداوم اسراییل را به دنبال داشته و خشم رژیم اسراییل را بر انگیخته است.روند فوق همراه با با شدت گرفتن خشونت ها، واکنش مقامات غربی را نیز به همراه داشته واکنشی که وزیر امورخارجه سوئد در پی حملات اخیر تروریستی در پاریس در سخنانی اعلام داشت.
وی ضمن اعتراض به رفتارهای غیر انسانی رژیم صهیونیستی، بر این نکته تاکید کرد که خشونت های رژیم اسراییل خود از مهم ترین دلایل رشد افراط‌گرایی در خاور میانه است. به عبارتی می‌¬توان گفت خشونت‌هایی که امروز خود را به اروپا رسانیده، زاییده همین رفتارها می باشد.
این اعتراف شاید به شکلی خوش بینانه واقعیتی باشد که جهان غرب امروز در عرصه سیاست خارجی به ناچار بدان رسیده است. پیامدی نو در تغییر نگاه غرب به مساله فلسطین، نگاهی که اگر بدان مثبت بیاندیشیم،آینده ای بهتر را برای مردم فلسطین در جهت رسیدن به حاکمیت و دولتی مستقل رقم خواهد زد. هرچند در این میان حقوق حقیقی مردم فلسطین برای بیرون‌راندن اشغاگر از سرزمین‌های اشغالی و بازگشت آوارگان نمی‌باید مورد مصالحه قرار گیرد.

زهرا میرابیان

منابع:
http://www.un.org/apps/news/story.asp?newsid=52567

http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/Pages/HRCIndex.aspx
http://www.english.pnn.ps/2015/11/15/today
http://www.ibtimes.com/sweden-connect-is

 

“ آینده مردم فلسطین و حاکمیت مستقل ”