بیانیه سازمان دفاع از قربانیان خشونت به مناسبت روز جهانی حقوق بشر

: #4096
تاریخ انتشار : یکشنبه, 19 آذر 1396 8:52
تعداد بازدید کننده : 704
ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
بیانیه سازمان دفاع از قربانیان خشونت به مناسبت...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
روز دهم دسامبر توسط سازمان ملل متحد روز جهانی حقوق بشر نام گرفته تا سالروز صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر که در دهم دسامبر سال 1948 صورت گرفت، مورد تجلیل قرار گیرد.

 جهان در حالی وارد هفتادمین سالگرد صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر می شود، که بیشتر از هر زمان دیگری حقوق بشر، در سراسر جهان در معرض نقض و تهدید قرار دارد. در چنین شرایطی مرور دوباره آرمان‌ها و ارزش‌های بنیادین حقوق بشر برای همگان ضروری است.
شعار امسال روز جهانی حقوق بشر "ایستادگی برای مساوات، برابری و کرامت انسانی است." این واژگان هر یک به تنهایی مفاهیم اولیه انسانی را در بر گرفته و ایستادگی برای آن ها به منزله ایستادگی برای بشریت است. سازمان ملل متحد ایستادگی در این جایگاه را به معنای حمایت، ارتقا و دفاع از انسان فارغ از هر قوم، نژاد و مذهبی دانسته است و جامعه جهانی، دولت‌ها، ملت‌ها و سازمان‌ها را دعوت می‌کند تا اصول ششگانه زیر را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهند(1) :
1- مفاهیم اعلامیه جهانی حقوق بشر باید سرمشق فعالیت‌ها باشد؛
2- حقوق بشر برای همیشه فصل مشترک انسانیت است؛
3- انسانیت از حقوق بشر سرچشمه می گیرد؛
4- مساوات ، عدالت و آزادی ضامن صلح و مانع خشونت است؛
5- اگر در جایی از جهان حقوقی از انسانی تضییع شود، همه جهان در معرض تهدید هستند؛
6- ما همه باید در صف مدافعین حقوق بشر قرار گیریم.
اما به راستی جهان امروز تا چه میزان برای حقوق بشر ایستاده است؟ در طی این سال ها کشورهای بی شماری درگیر جنگ و درگیری های داخلی بوده‌اند و این جنگ های بی پایان بحران‌های متعددی را همچون بحران مهاجران و گسترش روز افزون تروریسم به همراه آورده‌اند.
متاسفانه استانداردهای دوگانه در رفتار برخی از کشورهای مدعی حقوق بشر و غلبه رویکرد سیاسی بر ارزش‌های حقیقی حقوق بشر، جایگاه ارزش‌های انسانی و حقوق بشری را به خطر انداخته است. شاید امروز بیش از هر وقت دیگری یادآوری ابعاد ارزشمند قواعد حقوق بشری همچون جهانشمولی، عینی‌گرایی، و تفکیک ناپذیری ضروری(2)  باشد.
از سویی، بنابر گزارشات سازمان ملل متحد و سازمان‌های تخصصی آن همچون یونیسف، یمن در آستانه بزرگترین بحران انسانی دنیای معاصر است. گرسنگی و خطر مرگ ناشی از آن در یمن هشداری است که هر روزه توسط رسانه‌ها به گوش ما می رسد.
در میانمار جنایت علیه بشریت و نسل کشی نیروهای دولتی علیه اقلیت مسلمان، تمامی ارزشهای انسانی را به زیر سوال برده است و بنابر نظر شورای حقوق بشر و سازمان‌های مستقل حقوق بشری، در میانمار نقض سیستماتیک حقوق بشر در جریان است.
در حالی که قدیمی‌ترین بحران حقوق بشری جهان در مناطق اشغالی فلسطین در تداوم است و بزرگترین زندان جهان در نوار غزه همچنان ادامه می‌یابد، تمامی تلاش‌ها بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد در طی دهه‌های گذشته برای بازگردادن صلح و ثبات به منطقه خاورمیان با حمایت دولت‌های مختلف ایالات متحده آمریکا متوقف شده است. دولت جدید آمریکا که اسلام هراسی و نقض حقوق اقلیت‌ها را سرلوحه کار خود قرار داده نیز در حرکتی تازه با نقض قطعنامه‌های بین‌المللی خبر از انتقال سفارت خود به شهر قدس را می‌دهد تا تداوم نقض حقوق فلسطینیان و حق آنها برای تعیین سرنوشت و حق داشتن دولت مستقل را برای همیشه از آنها سلب کند.
در جهانی که حقوق بین‌الملل و حقوق اولیه انسان‌ها با ابزار قدرت آشکارا نقض می¬شود، تنها راه پیش روی صلح‌بانان و مدافعان حقوق بشر پافشاری بر اصول و ارزش‌های حقوق بشری است. سازمان دفاع از قربانیان خشونت بر این باور است که ایستادگی برای حقوق بشر، در میان تمامی معضلات جهان امروز دریچه امیدی برای حفاظت از اصالت انسان و ارزش‌های انسانی است و در نهایت می‌تواند راه را بر توسعه و صلح بگشاید.

 

1-http://www.un.org/en/events/humanrightsday/

2-Universality, objectivity, and indivisibility

 

“ بیانیه سازمان دفاع از قربانیان خشونت به مناسبت روز جهانی حقوق بشر ”