گرامی داشت روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه

کد خبر : #817
تاریخ انتشار : سه شنبه, 9 تیر 1394 11:15
مراسم گرامی داشت روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه یکشنبه، هفتم تیرماه مصادف با 28 ژوئن توسط سازمان دفاع از قربانیان خشونت با تاکید بر "حق بازتوانی قربانیان شکنجه برای بازگشت به زندگی عادی" در محل موزه صلح تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دفاع از قربانیان خشونت ، بازدید شرکت کنندگان از موزه صلح تهران، قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت این روز جهانی، سخنرانی سیاوش ره پیک، مدیر عامل سازمان دفاع از قربانیان خشونت و ارائه دو پنل علمی با موضوع بازتوانی قربانیان شکنجه از مهم ترین برنامه های این مراسم بود.

مدیر عامل سازمان دفاع از قربانیان خشونت در این مراسم گفت :  
شبکه بین المللی توانبخشی قربانیان شکنجه IRCT که سازمان ما نیز عضوی از آن است در شعار امسال خود بر حق برخورداری از بازتوانی و توانبخشی قربانیان شکنجه تاکید کرده است.
وی تأکید کرد: در روز گار جدیدعلیرغم تعداد زیادی از معاهدات ، مقررات و نظارت ها و پیشرفت هایی که در سطح دنیا رخ داده است متاسفانه چهره جدیدی از رفتارهای غیر انسانی و شکنجه در اقصی نقاط جهان مشاهده می شود . از زندان های گوانتانامو و ابوغریب تا رفتار های جنایت آمیز گروه هایی مانند داعش. به نظر می رسد جاهلیت مدرن مناسب ترین نام برای حال و روز فعلی جهان است.
سیاوش ره پیک با تأکید بر اینکه امید به تنفس در جهانی عاری از فقر و خشونت و تبعیض و جنایت تنها با اراده و اقدام همگانی تمامی بخش های دولتی و غیر دولتی در سطح مجامع کشور ها میسر خواهد بود افزود : همه ما باید با اطلاع رسانی ، آموزش ، تولید محتوای علمی و کاربردی و حضور موثر در سطوح تصمیم سازی برای کاهش آلام انسان ها در دنیایی که جرم و جنایت در آن در حال عادی شدن است تلاش کنیم.
بنابراین گزارش در ادامه این مراسم پیام بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد توسط محمد علی رجایی مقدم، معاون مرکز اطلاعات همگانی سازمان ملل متحد در ایران که به مناسبت روز بین المللی حمایت از قربانیان شکنجه صادر شده است، قرائت شد.

  بخشی از پیام دبیر کل سازمان ملل به این شرح است:  

سازمان ملل متحد دراین روز بین المللی حمایت از قربانیان شکنجه خواستار همبستگی تمام جهان با افراد تحت تأثیر، خانواده و جوامع آنان است. ما در فریادی بلند علیه چنین رفتارهای غیر انسانی و شنیعی هم صدا می شویم.
قربانیان شکنجه حق بر دریافت غرامت و توانبخشی دارند. همچنین آنان این استحقاق و حق را دارند که حقیقت را بدانند. به این دلیل بررسی موارد شکنجه، شناسایی مجرمان و محاکمه آنها حیاتی است.
بر اساس این گزارش در بخش دیگری از مراسم این روز بین المللی دکتر میرزایی، استاد دانشگاه با ارائه پنلی با موضوع بازتوانی قربانیان شکنجه گفت: درمانگران فعال که با قربانیان شکنجه در ارتباط هستند باید به درمانهای حمایتی، روایی و شناختی – رفتاری تسلط و مهارت کامل داشته باشند.
این استاد دانشگاه فرایند سه رویکرد درمانی و بازتوانی را تبیین کرد و گفت : با توجه به رویکرد سازمان ملل در سال جاری ما به عنوان کسانی که وظیفه درمان و بازتوانی قربانیان شکنجه و خشونت را بر عهده داریم باید نسبت به گذشته بیشتر احساس مسوولیت کنیم و کمک کنیم تا این قربانیان با بازگشت به زندگی عادی امید، شادابی و امنیت را باز هم تجربه کنند.  
پس از پنل علمی دکتر میرزایی، دکتر خاجی در سخنانی بر پیشگیری از این پدیده شوم و ممنوع تاکید کرد و افزود: هر چند وضع قوانین ممنوعیت شکنجه و بکارگیری مفاد کنوانسیون ها و پروتکل ها لازم است اما وضع این موارد برای پیشگیری به تنهایی کارساز نیست.
دکتر خاجی بر تقویت ارزش های انسانی برای جلوگیری از هر نوع شکنجه اشاره کرد و گفت: از آنجا که با وجود تمام قوانین و اهرم های پیشگیرانه بین المللی، متأسفانه باز هم شکنجه اعمال می شود، باید با اهرم های درونی، اخلاقی و بشردوستانه با شکنجه و خشونت برخورد کرد.

 

 

در پایان مراسم عهدنامه صلح توسط متخصصان، درمانگران و شرکت کنندگان در مراسم قرائت شد.