سخنرانی پاپ در میانمار بدون اشاره به کلمه ممنوعه

کد خبر : #4043
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 8 آذر 1396 11:15
پاپ فرانسیس در جریان سفر 3 روزه خود به میانمار پس از دیدار با فرماندهان ارتش میانمار، با رهبر دو فاکتو این کشور آنگ سان سوچی دیدار کرد.

پاپ فرانسیس در جریان سفر 3 روزه خود به میانمار پس از دیدار با فرماندهان ارتش میانمار، با رهبر دو فاکتو این کشور دیدار کرد. این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که موقعیت بین‌المللی سوچی به‌دلیل آمار بالای خشونت‌ها علیه مسلمانان در این کشور و اقدام نامناسب وی برای حل بحران آوارگان روهینگیایی طی سال‌جاری بشدت تضعیف شده و همین امر باعث شده تا شورای شهر آکسفورد در اقدامی بی‌سابقه بالاترین نشان این شورا را از وی سلب کرده و همزمان نیز کمیسیون حقوق بشر اسلامی جایزه جهانی «اسلام هراسی» را به رهبر حزب حاکم میانمار اعطا کند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز گذشته «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان پس از دیدار با «آنگ سان سوچی» رهبر حزب حاکم در میانمار، در حضور سایر مقام‌های میانماری و نیروهای دیپلماتیک و همچنین سوچی در نایپیداو، پایتخت میانمار بدون به کاربردن واژه روهینگیا سخنرانی کرد. ملاقات پاپ فرانسیس با سوچی بخشی مهم از سفر پاپ به میانمار است و انتظار می‌رود رهبر کاتولیک‌های جهان با تأکید بر لزوم مداراگری تمامی ادیان و مذاهب و اقوام نسبت به یکدیگر، ضمن پایان دادن به برخورد خشونت‌آمیز ارتش و تندروهای بودایی با مسلمانان روهینگیا زمینه مناسب را برای بازگشت آوارگان روهینگیایی به محل سکونت‌شان فراهم سازد. پس از این دیدار پاپ با سایر رهبران مذهبی این کشور در یانگون نیز دیدار کرد. این در حالی است که همانگونه که پیشتر نیز اعلام شده بوده رهبر کاتولیک‌های جهان با رهبر بودایی سرشناس میانمار دیدار نکرد. علت اینکه نام این رهبر بودایی در لیست دیدارهای پاپ قرار نگرفته استفاده از واژه‌های نامناسب علیه مسلمانان روهینگیایی اعلام شده است.
سوچی ؛ منتخب جایزه «اسلام هراسی » شد ؛ جایزه «آکسفورد»اش را پس گرفتند
دیدار پاپ با سوچی در حالی صورت می‌گیرد که کمیسیون حقوق بشر اسلامی واقع در شهر لندن، جایزه سالانه اسلام هراسی را به رهبر حزب حاکم میانمار اعطا کرد. به گزارش ایرنا، در بیانیه این کمیسیون آمده آمار بالای خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیایی در میانمار در طول سال‌جاری، سبب شد آنگ سان سوچی از میان کاندیداهای دیگر جایزه جهانی اسلام هراسی یعنی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا، «مارین لوپن» رهبر جبهه ملی فرانسه و «گرت ویلدرز» رهبر اسلام ستیز حزب «آزادی هلند» انتخاب شود. تضعیف موقعیت بین‌المللی رهبر حزب حاکم تنها به اعطای جایزه جهانی اسلام هراسی به وی ختم نمی‌شود. چرا که روز گذشته نیز شورای شهر آکسفورد انگلیس در اقدامی بی‌سابقه، بالاترین نشان افتخار شهر آکسفورد را که پیشتر به آنگ سان سوچی اهدا کرده بودند از وی پس گرفتند. به گزارش اسپوتنیک، «ماری کلارکسون» رئیس شورای شهر آکسفورد علت این اقدام را انفعال و بی‌تفاوتی سوچی در متوقف ساختن سرکوب اقلیت مسلمانان روهینگیا در میانمار اعلام کرد. در چنین شرایطی دیدار پاپ با سوچی در حالی صورت گرفت که شامگاه دوشنبه نیز رهبر کاتولیک‌های جهان با سه نفر از فرماندهان ارتش میانمار که نیروهایش به‌عنوان بدنام‌ترین ارتش‌های جهان شناخته شده و ازسوی سازمان ملل متهم به پاکسازی قومی و نسل کشی است دیدار کرد.

 

منبع: روزنامه ایران

عکس: فارس