آب سالم و سرپناه، اصلی‌ترین نیاز آوارگان روهینجایی

کد خبر : #3832
تاریخ انتشار : سه شنبه, 11 مهر 1396 9:53
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به اینکه سومین محموله ارسالی ایران برای آوارگان روهینجایی شامل اقلام زیستی است، در مورد اصلی‌ترین نیازهای آوارگان گفت: با توجه به طولانی شدن زمان حضور این افراد در منطقه، قطعا احتمال شیوع بیماری‌ها وجود دارد و تامین آب آشامیدنی سالم و سرپناه اصلی‌ترین نیازهایی است که باید مد نظر قرار بگیرد.

در مورد سومین محموله کمک‌های ایران به آوارگان روهینجایی اظهارکرد: این محموله شامل اقلام زیستی از جمله چادر، پتو، زیرانداز، گالن آب و ظروف است. رئیس سازمان امداد و نجات در مورد اصلی‌ترین موارد مورد نیاز در منطقه‌ای که آوارگان روهینجایی حضور دارند، گفت: در حال حاضر در این منطقه مهمترین موضوع، مدیریت واحد، نیازهای اصلی و بهداشتی است. با توجه به طولانی شدن زمان حضور این افراد در منطقه، قطعا احتمال شیوع بیماری‌ها وجود دارد و تأمین آب آشامیدنی سالم و سرپناه، اصلی‌ترین نیازهایی است که باید مد نظر قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: قطعا باید محلی به عنوان اردوگاه برای این افراد طراحی شود تا از این پراکندگی که در حال حاضر وجود دارد خارج شوند و این کاری است که دولت بنگلادش می‌تواند انجام بدهد، البته قرار بود که آنها زمینی 200 هکتاری را برای این کار اختصاص بدهند ولی تا کنون این اتفاق رخ نداده است. سلیمی در مورد حضور جمعیت هلال احمر ایران در منطقه و عضویت در تیم ارزیابی و هماهنگی فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر(FACT) نیز گفت: معاون مدیر کل امور بین‌الملل هلال احمر ایران به عنوان نماینده‌ ما در تیمی که نمایندگان هشت کشوری که ارزیابی عملیاتی و میدانی منطقه را انجام می‌دهند، حضور دارد. بنابراین حضور نماینده ایران در این تیم کار بزرگی بود و این اتفاق باعث می‌شود ارتباط مداومی داشته باشیم و بر اساس نیازهای واقعی اقلام را ارسال کنیم.

سلیمی با اشاره به آمادگی ایران برای ارئه خدمات بهداشتی و درمانی تصریح کرد: ما برای این کار اعلام آمادگی کردیم ولی کشور بنگلادش گفت که نیازی به حضور تیم درمانی نیست. رئیس سازمان امداد و نجات در مورد ضرورت ارسال این محموله‌ها توسط جمعیت هلال احمر ایران اظهار کرد: این کمک‌رسانی‌ها یک کار بشر دوستانه است. کما اینکه در راستای این فعالیت‌های بشردوستانه پیش از ما قطر و ترکیه وارد عمل شدند و پس از ما هم کویت و کشورهای دیگر کمک کردند. وی با اشاره به مشکلات آوارگان روهینجایی تاکید کرد که در طول 25 سال فعالیت هیچ کجا ندیدم که این چنین مردم در فلاکت، بدبختی و بیماری باشند.

بنابراین گزارش، دو محموله قبلی ایران طی ماه قبل ارسال شده و قرار بود سومین محموله نیز در هفته پیش ارسال شود و مجوزهای لازم نیز برای ارسال محموله کمک‌های بشردوستانه هلال احمر ایران برای مسلمانان میانمار به بنگلادش اخذ شده بود؛ اما از سوی بنگلادش اطلاع داده شد به علت شلوغی فرودگاه بنگلادش این محموله امروز سه‌شنبه ارسال شود که هنوز ارسال زمان قطعی محموله مشخص نیست.

 

منبع خبر: ایسنا

عکس: فارس