روزهای سیاه پناهجویان در مرزهای اروپا

کد خبر : #918
تاریخ انتشار : شنبه, 10 مرداد 1394 14:46
تعداد بازدید کننده : 1150
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
روزهای سیاه پناهجویان در مرزهای اروپا
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
پنج هزار پناهجوی آواره از کشورهای جنگ زده و منطقه خاورمیانه که در شرایط اسفناکی در مرزهای اروپا به سر می برند هر از گاهی نه برای شرایط سخت زندگی و مرگ بلکه برای مشکلاتی که گفته می شود برای دولتهای اروپایی ایجاد می کنند خبر ساز می شوند .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پناهجویان این بار به این خاطر مورد توجه رسانه های غربی قرار گرفته اند که تنش ها در پی عبور چند پناهجو از مرزها و کشته و زخمی شدن چند نفر از آنان در روزهای اخیر ، بسته شدن پرتردد ترین مرز انگلیس و فرانسه و صفهای کیلومتری از خودروها را ایجاد کرد .

رسانه های انگلیسی اعلام کردند اختلال تردد در مرز میان انگلیس و فرانسه موجب شد، بیش از شش هزار کامیون در منطقه کنت متوقف شوند .

این نابسامانی ها بازتاب ها و واکنش های مختلفی را در پی داشته است فعالان ضد جنگ و مدافعان حقوق بشر با انتقاد از رفتار دولتهای اروپایی با پناهجویان معتقدند دولت های اروپایی که با سیاستهای جنگ افروزانه خود نقش بارزی در تخریب زیر ساختها ، ویرانی شهرها وآوارگی مردم کشورهای جنگ زده دارند اکنون به جای کمک ، مدام سیاستهای طرد آنان را در پیش گرفته اند .

در پی وقایع بندر دوور(مرز انگلیس و فرانسه ) ؛ دولت انگلیس درغیاب دیوید کامرون به ریاست ترزا می وزیر کشور انگلیس جلسه ویژه تشکیل داد و نخست وزیر انگلیس هم که در سفر به سر می برد ازهمانجا به آن واکنش نشان داد .

به نوشته رسانه ها ، کامرون پناهجویان را به گروه حشرات یا کلنی زنبوران تشبیه کرد و گفت : پناهجویان همچون گروه زنبوران برای زندگی بهتر از مدیترانه عبور می کنند تا خود را برای شرایط بهتر کار و زندگی به انگلیس برسانند اما باید بدانند که مهاجران غیر قانونی از انگلیس اخراج خواهند شد و این کشور جای امنی برای آنان نخواهد بود .

این اظهارات نخست وزیر انگلیس تحریک کننده و مورد انتقاد شدید فعالان مدنی و حزب کارگر قرار گرفت .

هریت هارمن رهبر موقت حزب کارگر گفت: نخست وزیر باید بداند که درباره انسانها و نه حشرات صحبت می کند وباید به جای ایجاد تشنج علیه پناهجویان چاره اندیشی کرد . لوئیس گرچ عضو کمیته بررسی وضع مهاجران در اتحادیه اروپا نیز در این باره رفتار برخی دولتهای اروپایی را در قبال مسئله پناهجویان غیر مسئولانه خواند و گفت : در حال حاضر اتحادیه اروپا خود را کنار کشیده است و راهبرد مشخصی برای حل مشکل پناهجویان ندارد و ادامه این وضع نگران کننده و تاسف بار است .

در حالی که برخی احزاب راست افراطی در انگلیس خواهان اعزام ارتش و برخورد با پناهجویان شده اند برخی کارشناسان در این کشور سیل پناهجویان را محصول دخالت نظامی دولتهای غربی دانستند .

رابرت فاکس کارشناس مسائل سیاسی موج گسترده آوارگان و پناهجویان را محصول دخالت نظامی دولتهای غربی و نابسامانی در کشورهای جنگ زده دانست .

وی در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیما در لندن با اشاره به وقایع و تنش های اخیر در مرز انگلیس و فرانسه گفت : بدیهی است این سیل پناهندگان محصول دخالت دولتهای غربی است که به فاجعه کنونی مبدل شده .

این کارشناس انگلیسی افزود : حمله به افغانستان ،عراق ، سوریه و لیبی ، اوضاع رقت باری را در این کشورها ایجاد کرده که بحران مهاجرت یکی از نتایج آن است .

رابرت فاکس با تاکید بر اینکه علت اصلی ایجاد سیل پناهجویان و آوارگی آنان تخریب خانه و کاشانه و نابسامانی در اوضاع اقتصادی کشورهای جنگ زده است گفت : در کنار این موضوع عوامل دیگری همچون تغییرات چشمگیر جمعیتی و آب و هوایی نیز در مهاجرت اثر داشته است .

در شرایطی که دولتهای غربی علاقه ای در پراختن به عوامل ایجاد ویرانی کشورها و آوارگی میلونها انسان ندارند ، آمارها ی موجود نشان می دهد فقط در 18 ماه اخیر حدود پنج هزار مرد و زن و کودک پناهجوی جنگ زده در مرزهای اروپا جان باختند .

“ روزهای سیاه پناهجویان در مرزهای اروپا ”