سال ۲۰۱۸؛ سالی ظالمانه برای کودکان

کد خبر : #4961
تاریخ انتشار : شنبه, 8 دی 1397 10:42
تعداد بازدید کننده : 447
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
سال ۲۰۱۸؛ سالی ظالمانه برای کودکان
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
گزارش سالانه یونیسف، هزاران دخترو پسر خردسال در سال ۲۰۱۸ "قربانیان مستقیم" جنگ و خونریزی بوده‌اند.

گزارش سالانه یونیسف از ناتوانی جامعه جهانی در حفاظت از کودکان در برابر خشونت، فقر و گرسنگی بیلانی خاکستری می‌دهد. میلیون‌ها کودک در معرض آسیب‌های جنگ هستند. افغانستان، عراق و یمن در صدر فهرست بدترین کشورها قرار دارند. روز جمعه ۲۸ دسامبر (۷ دی) گزارش سالانه یونیسف از وضعیت کودکان در سراسر دنیا منتشر شد. در این گزارش آمده که هزاران دختر و پسر خردسال در سال ۲۰۱۸ "قربانیان مستقیم" جنگ و خونریزی بوده‌اند.

مانوئل فونتن، مدیر برنامه کمک‌های اضطراری یونیسف می‌گوید: «سال‌هاست که طرفین جنگ‌ها، جنایات وحشتناکی علیه کودکان مرتکب می‌شوند و در اغلب موارد کیفر نمی‌بینند.» او تاکید می‌کند که کودکان باید در برابر فقر، خشونت و گرسنگی مورد حمایت و مراقبت قرار گیرند، اما جامعه جهانی در سال گذشته در این امر ناموفق بوده است. در لیست یونیسف، نام افغانستان، عراق و یمن در صدر کشورهایی قرار دارد که وضعیت کودکان در آن وحشتناک است. سپس زنجیره‌ای از کشورهای افریقایی چون کامرون، جمهوری دمکراتیک کنگو، نیجریه، سومالی، آفریقای مرکزی، سودان جنوبی، چاد، بورکینافاسو، نیجر و مناطق مرزی مالی به چشم می‌خورند.

یونیسف می‌گوید در مناطق فلسطینی و اسرائیل نیز بسیاری از کودکان با ترس، تروما و آسیب‌های مختلف زندگی می‌کنند. در گزارش سالانه این نهاد آمده که کودکان قوم روهنگیا در میانمار نیز از صدمات و پیامدهای آوارگی، کشتار و خشونت در رنجند. یونیسف اشاره می‌کند که تداوم جنگ در شرق اوکراین، تاثیر شدیدی بر سیستم آموزشی و حق تحصیل کودکان گذاشته است: «صدها مدرسه از بین رفته‌اند و ۷۰۰هزار دختر و پسر خردسال ناچارند در مدارس دوردست درس بخوانند و از مسیرهایی عبور کنند که مین‌گذاری شده‌اند یا میدان نبرد هستند.»

در گزارش این نهاد آمده که در آفریقا نیز هزاران دبستان به خاطر نگرانی از حملات مسلحانه تعطیل شده‌اند. کودکان در راه مدرسه مورد خشونت قرار می‌گیرند و یا مانند کامرون و نیجریه، از مدرسه ربوده می‌شوند: «شبه‌نظامیان بوکوحرام در نیجریه دختربچه‌ها را هدف می‌گیرند. آنها را به عقد اجباری پیکارجویان خود در می‌آورند، از آنها برای سوءقصدها استفاده ابزاری می‌کنند یا مورد تجاوز جنسی قرارشان می‌دهند.» یونیسف تاکید می‌کند که در بسیاری از کشورهای در حال جنگ، یارگیری از بین کودکان برای به دست گرفتن سلاح امری رایج است. کارگاه کودکان سازمان ملل از همه طرفین منازعات در کشورهای در حال جنگ خواسته است به اقدامات خشونت‌بار علیه کودکان پایان دهند و از حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی هم‌چون مدارس بپرهیزند.

از کلیه کشورهای صاحب نفوذ در مناطق تحت کشمکش نیز دعوت شده که قدرت و اعتبار خود را برای حمایت از امنیت جانی و روانی کودکان در این مناطق به کار گیرند. یونیسف اضافه می‌کند که در سوریه از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۸، دستکم ۸۷۰ کودک کشته شده‌اند. این بالاترین آمار در ۹ ماه نخست سال از زمان شروع جنگ داخلی سوریه است. در همین فاصله زمانی، ۵۰۰۰ کودک و نوجوان در افغانستان کشته یا زخمی شده‌اند. به تاکید این نهاد ۸۹ درصد قربانیان انفجار مین یا بمب‌گذاری‌ها کودکان بوده‌اند. 

 

منبع: خبرگزاری دویچه وله

“ سال ۲۰۱۸؛ سالی ظالمانه برای کودکان ”