رئیس هیأت جدید بحران روهینگیا خواستار دسترسی به استان راخین شد

کد خبر : #4226
تاریخ انتشار : سه شنبه, 19 دی 1396 10:41
تعداد بازدید کننده : 470
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
رئیس هیأت جدید بحران روهینگیا خواستار دسترسی به...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
رئیس هیأت جدید مشاوره‌ای در بحران روهینگیا خواستار دسترسی کامل نیروهای امدادی و خبرنگاران به استان راخین در میانمارشده است.

سوراکیارت ساتهیرات‌های رئیس هیأت جدید مشاوره‌ای در بحران روهینگیا که وزیر خارجه سابق تایلند بوده در سخنانی تاکید کرد: نیروهای امدادی و خبرنگاران باید به استان راخین میانمار دسترسی کامل داشته باشند. وی در ادامه از بازداشت دو خبرنگار خبرگزاری رویترز در میانمار طی ماه گذشته ابراز نگرانی کرد و گفت: امیدوارم این مورد منجر به تشدید محدودیت ها علیه رسانه های خبری بین‌المللی نشود. وی در مصاحبه‌ای در بانکوک افزود: تصور می کنم که دسترسی رسانه ها و نیروهای امدادی به استان راخین، مسائل مهمی هستند. پوشش رسانه ای معتبر و مشروع چیزی است که باید گسترش پیدا کند.

میانمار به شدت دسترسی به استان راخین را محدود کرده است. ارتش میانمار به بهانه سرکوب شبه نظامیان روهینگیا، خشونت های خونینی را علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در استان راخین طی ماه های اخیر آغاز کرده و این خشونت ها همچنان ادامه دارد. سازمان ملل و دولت آمریکا اقدامات ارتش و نیروهای امنیتی میانمار در استان راخین را پاکسازی قومی ارزیابی کرده اند. سوراکیارت ساتهیرات‌های 59 ساله طی سال گذشته از سوی آنگ سان سوچی رهبر میانمار به عنوان رئیس هیأت ده نفره‌ای انتخاب شد که وظیفه آن مشاوره دادن برای اجرای توصیه های کمیسیون سازمان ملل به ریاست کوفی عنان درباره بحران روهینگیا بوده است.

دسترسی آزادانه رسانه های خبری به استان راخین و مسلمانان روهینگیا یکی از توصیه های خاص اعلام شده در گزارش 63 صفحه‌ای کمیسیون به ریاست کوفی عنان بوده است. دو خبرنگار رویترز ماه گذشته در منطقه یانگون بازداشت شدند. سوراکیارت ساتهیرات‌های گفت: من نگرانی خود را نسبت به بازداشت این خبرنگاران با مشاور امنیتی آنگ سان سوچی مطرح کرده ام. امیدوارم دولت میانمار در برخورد با این خبرنگاران با شفافیت کامل رفتار کند. امیدوارم این مساله منجر به بدتر شدن روابط بین رسانه های خبری بین المللی و دولت میانمار نشود. وی درباره بازگشت مسلمانان روهینگیا به خانه و کاشانه خود در استان راخین نیز گفت: نگرانی هایی درباره بازگشت آوارگان روهینگیا از بنگلادش به میانمار وجود دارد و هیأت مشورتی باید راه‌کاری را پیدا کند که به مردم اطمینان داده شود که می توانند بدون ترس و دلهره بازگردند.

حدود نیمی از آوارگانی که از اواخر اوت تاکنون از استان راخین میانمار وارد بنگلادش شده اند را کودکان تشکیل می دهند. بیش از 870 هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش فرار کرده اند که 660 هزار نفر آنها از 25 اوت تاکنون خاک میانمار را ترک نموده اند. میانمار مسلمانان روهینگیا را به عنوان یک گروه قومی و قبیله‌ای به رسمیت نمی شناسد و آنها را فاقد صلاحیت لازم برای حقوق شهروندی می داند. دولت میانمار آنها را بنگالی می خواند و معتقد است که آنها مهاجران غیرقانونی هستند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

عکس: مشرق نیوز

“ رئیس هیأت جدید بحران روهینگیا خواستار دسترسی به استان راخین شد ”