کانادا به کودکان بومی خود اهمیت نمی‌دهد

کد بلاگ : #5592
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 8 آبان 1398 16:13
اندرو شیر، رهبر حزب محافظه‌کار علناً نسل‌کشی بومیان به دست دولت‌های کانادایی و یافته‌های تحقیقات انجام شده در رابطه با زنان و دختران بومی ناپدید شده و به قتل رسیده را تکذیب کرده است.

روزنامه واشنگتن پست، در ۱۷ مهرماه ۱۳۹۸، در خصوص اهمیت قائل نشدن کانادا برای کودکان جوامع بومی خود گزارشی را منتشر کرده است. در این گزارش به اظهارات جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و اندرو شیر، رهبر حزب محافظه‌کار که مهمترین نامزدهای انتخابات آتی فدرال محسوب می‌شوند اشاره شده است. اظهارات ایشان مبنی بر عزم آنها برای به چالش کشیدن حکم دیوان حقوق بشر این کشور، مبتنی بر ضرورت پرداخت غرامت از سوی دولت کانادا به کودکان بومی با توجه به آسیب‌ها و صدمات وارد شده به آن‌ها به دلیل اختصاص یافتن بودجه نابرابر به خدمات ضروری و نظام رفاه کودکان بوده است. گفتنی است این دو نامزد انتخاباتی در زمینه سرنوشت این کودکان تا زمان رسیدگی مجدد به وضعیت این پرونده و تجدیدنظر در رابطه با آن هیچ‌گونه اظهارنظر و ابراز همدردی نکرده‌اند.
در گزارش واشنگتن پست به تعجب‌برانگیز نبودن اظهارات اندرو شیر که علناً نسل‌کشی بومیان به دست دولت‌های کانادایی و یافته‌های تحقیقات انجام شده در رابطه با زنان و دختران بومی ناپدید شده و به قتل رسیده را تکذیب کرده است اشاره شده است. همچنین از مواضع جدید جاستین ترودو مبنی بر اینکه وی در مبارزات انتخاباتی گذشته با تعهد به برقراری مصالحه با جوامع بومی و تضمین حقوق آنها از جمله اجرای اعلامیه حقوق مردمان بومی سازمان ملل و منع توسعه منابع طبیعی در این جوامع، موفق به کسب آراء لازم شده ابراز شگفتی کرده است. واشنگتن پست در گزارش خود به نظرسنجی انجام شده در سال ۲۰۱۸ میلادی، مبنی بر اعتقاد ۵۳ درصد از مردم کانادا به صرف مدت زمان طولانی از سوی دولت برای ابراز تاسف و عذرخواهی صِرف بابت جدا کردن کودکان بومی از والدینشان و سپردن آنها به پرورشگاه‌ها جهت تبدیل کردن این کودکان به انسان‌های، به ادعای آنها، “متمدن” اشاره کرده است.
شایان ذکر است در این گزارش به معضلاتی همچون، کمبود بودجه مراکز خدمات اجتماعی بومیان در شمال استان اُنتاریو به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار برای مدت ۵ سال اشاره شده است. از جمله پیامدهای این کمبود بودجه، مرگ ۱۰۲ کودک بومی در خلال سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ میلادی بوده است که تنها در این استان در فاصله ۲ سال از صدور نخستین حکم دیوان عالی مبنی بر ضرورت اقدام دولت به متوقف ساختن بی‌درنگ اعمال تبعیض در قبال کودکان بومی، ۴۸ تن از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت

۱- https://www.washingtonpost.com/opinions/2019/10/09/canada-doesnt-care-about-indigenous-children/