فقر گسترده غذایی در کمین کودکان بریتانیایی

کد بلاگ : #5459
تاریخ انتشار : دوشنبه, 11 شهریور 1398 12:47
بر اساس گزارش اخیر کمیسیون سنجش اجتماعی انگلستان، حدود ۴.۵ میلیون کودک بریتانیایی در حال حاضر در فقر زندگی می‌کنند که این رقم ۳۳ درصد از کودکان این کشور را تشکیل می‌دهد. این کودکان عمدتا در شهر لندن و منطقه یورکشایر و همچنین بخش‌هایی از مناطق شمال شرقی و شمال غربی زندگی می‌کنند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در تاریخ ۷ مردادماه ۱۳۹۸، در مورد گرسنگی حدود یک میلیون کودک انگلیسی در زمان تعطیلات تابستانی مدارس گزارشی را منتشر کرد. گفتنی است کودکان این خانواده‌ها از یک وعده غذای گرم از ناهارخوری مدارس، در مدت زمان سال تحصیلی بهره‌مند بودند که با تعطیل شدن مدارس و شروع فصل تابستان یک میلیون کودک گرسنه می‌مانند. در این گزارش خاطر نشان گردیده که جایگاه اقتصادی بریتانیا در میان کشورهای جهان، به عنوان پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا مطرح است و این کشور از منابع فراوانی برخوردار می‌باشد. به همین جهت در قبال قانون بین‌المللی حقوق بشر، وظیفه دارد که از دسترسی تمامی شهروندان به مواد غذایی مکفی اطمینان حاصل کند. همچنین بر ضرورت اقدام دولت در به رسمیت شناختن حق بر غذا در قوانین داخلی خود به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان حقوق بشر تاکید شده است.
دیده‌بان حقوق بشر در این گزارش، به اقدام دولت بریتانیا به اجرای طرح‌های آزمایشی در این زمینه اشاره کرده است. به عنوان نمونه اختصاص ۲ میلیون پوند در سال ۲۰۱۸ میلادی و تعهد به اختصاص ۹ میلیون پوند در سال ۲۰۱۹ مورد اشاره قرار گرفته است، گر چه دولت بر محدود بودن منابع مذکور و عدم اطمینان از تداوم پایبندی به تعهدات خود در این رابطه تاکید نموده است. شایان ذکر است بر اساس گزارش اخیر کمیسیون سنجش اجتماعی انگلستان، حدود ۴.۵ میلیون کودک بریتانیایی در حال حاضر در فقر زندگی می‌کنند که این رقم ۳۳ درصد از کودکان این کشور را تشکیل می‌دهد. این کودکان عمدتا در شهر لندن و منطقه یورکشایر و همچنین بخش‌هایی از مناطق شمال شرقی و شمال غربی زندگی می‌کنند. در این مناطق بیش از ۲۰ درصد خانواده‌ها زیر خط فقر می‌باشند. در بخش دیگر از این گزارش به افزایش تعداد کودکان بی‌خانمان در انگلیس اشاره شده است که بر اساس آن در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار کودک (۵ کودک در هر مدرسه) در این کشور دارای اسکان موقت هستند.
یکی دیگر از دغدغه‌های این گزارش این است که بسیاری از این کودکان فقیر از خانواده‌هایی هستند که دست‌کم یکی از والدینشان شاغل است و به عبارت دیگر تعداد “شاغلین فقیر” در حال حاضر به بالاترین حد خود در دهه‌های اخیر رسیده است.

 

تیم پژوهشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت