مصاحبه‌‌های اختصاصی: پاپس‌زدن دولت‌های کلیدی از تعهدات زیست‌محیطی خود در سال‌های اخیر

کد بلاگ : #5987
تاریخ انتشار : دوشنبه, 7 مهر 1399 21:19
تعداد بازدید کننده : 390
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
مصاحبه‌‌های اختصاصی: پاپس‌زدن دولت‌های کلیدی از...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
تغییرات آب و هوایی تأثیرات مستقیم و غیرمستقیمی بر بهره‌مندی از حق حیات دارند. امواج گرمایی،‌ سیلابها، خشکسالی، آتش‌سوزی‌های مهیب جنگل‌ها،‌ بیماری‌های مربوط به آب،‌ سوءتغذیه و آلودگی هوا تنها چند نمونه از آثار تغییرات جهانی آب و هوا بر زندگی ما هستند.

مصاحبه اختصاصی سازمان دفاع از قربانیان خشونت با دکتر آنالیزا سوره‌سی،‌ مدرس ارشد حقوق در دانشگاه استرلینگ و مدیر بخش اروپای شبکه‌ جهانی حقوق بشر و محیط زیست با موضوع پاپس‌زدن دولت‌های کلیدی از تعهدات زیست‌محیطی خود در سال‌های اخیر.

تغییرات اقلیمی به ویژه در دهه‌های اخیر تهدیدی پیچیده برای زندگی بشر در کره زمین ایجاد کرده است. این مسئله باعث تغییرات عمیقی در سراسر جهان شده و تنها از طریق اقدامات فردی، جمعی، ملی، منطقه‌ای و بینالمللی است که می‌توان به طور معنی‌داری به آن پرداخت. مسلماً تأمین غذا، سوخت و آب شیرین، و بسیاری از مسائل دیگر با افزایش گرمای کره زمین به مخاطره خواهد افتاد. دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش، تغییر اقلیم را "چالش تعیین کننده زمان ما" نامیده است. برخی از کارشناسان از تغییرات اقلیمی به عنوان "ضریب تهدید" یاد می‌کنند که حتی می‌تواند افزایش خطر بی‌ثباتی سیاسی و تروریسم، یعنی در چندین حوزه مختلف را همزمان به دنبال داشته باشد. اگرچه پیمانهایی مانند موافقت‌نامه آب‌و‌هوایی پاریس برای تقویت اقدامات جهانی در زمینه این معضل و دستیابی به میزان صفر انتشار گازهای گلخانه‌ای توسط بشر تحقق یافت، اما برخی از سازمانها هشدار می‌دهند که پاسخ به گسترش تغییرات آب‌وهوایی بی‌اثر و کم‌رمق می‌باشد.
سازمان بین‌المللی مهاجرت پیشبینی کرده است که تا سال 2050 نزدیک به 200 میلیون نفر ممکن است در اثر تغییرات محیطی مجبور شوند کشور خود را ترک کنند. از لحاظ اقتصادی نیز تغییرات آب و هوایی بار زیادی را بر جوامع مختلف تحمیل خواهد کرد. تخمینها حاکی از آن است که هزینههای گرمایش کره زمین می‌تواند تا سال 2030 سالانه به 700 میلیارد دلار برسد. در سال 2013 ، حدود 1.3 میلیارد نفر در مناطق جهان زندگی می کردند که "کمبود آب" در آنجا وجود داشته است. محققان بر این باورند که 8 درصد از جمعیت جهان با توجه به تغییرات آب و هوایی تا سال 2100 وارد وضعیت "کمبود آب جدید یا وضعیت تشدید شده" می‌شوند. با توجه به اهمیت این موضوع سازمان دفاع از قربانیان خشونت اقدام به مصاحبه با خانم دکتر آنالیزا سوره‌سی نمود تا نظر ایشان را در مورد پیامدهای حقوق بشر، تغییرات آب و هوایی، اهمیت همکاری بینالمللی در مقابله با گرم شدن کره زمین و موفقیتها و ناکامی‌های دولت‌های جهان در اجرای تعهدات خود در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مطابق با توافق نامه پاریس جویا شود. دکتر سوره‌سی مدرس ارشد حقوق در دانشگاه استرلینگ است. وی با 20 سال سابقه کار در سازمان‌های بینالمللی و غیردولتی، متخصصی مشهور در حوزه تغییرات اقلیمی و همچنین تعامل بین حقوق بشر و قوانین تغییرات اقلیمی می‌باشد. ایشان همچنین مدیر شبکه جهانی حقوق بشر و محیط زیست در اروپا است. در ذیل بخش‌هایی از مصاحبه با ایشان آورده شده است.

با توجه به اینکه یکی از نتایج گرم شدن کره زمین گسترش افزایش سطح دریاهاست و این مسئله برخی از کشورها به ویژه آنهایی که به صورت جزیره‌ای می‌باشند را با خطرات زیادی مواجه ساخته است، دکتر سوره‌سی معتقد است: « پنل‌های بین‌الدولتی در خصوص تغییرات آب‌و‌هوایی روند اقدامات مربوط به این موضوع را مشخص کرده است. آنچه واقعاً مورد نیاز است، اراده سیاسی حمایتی در سطح محلی و ملی است، جایی که مردم رأی می‌دهند و دولت ها را انتخاب می‌کنند، تا توصیههای ارائه شده توسط دانشمندان را اجرا کنند». دکتر سوره‌سی در خصوص تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر اقتصاد و همچنین علت اینکه معمولاً تغییرات آب و هوایی برای بسیاری از دولت‌ها در اولویت نیست می‌گوید: «همواره بین پیگیری اهداف اقتصادی و اهداف زیست محیطی تضادهایی وجود داشته است. متأسفانه، به نظر می‌رسد تحولات نگران کننده‌ای از جمله تعلیق ابتکاراتی که قبلاً اعلام شده بود، توسط برخی دولت‌ها در حال اجراست». وی در خصوص تعهدات دولت‌ها نیز می‌گوید که گزارش برنامه‌ محیط زیست سازمان ملل نشان می‌دهد که اهداف ملی ارایه ‌شده توسط دولت‌ها در چارچوب توافق زیست‌محیطی پاریس برای کاهش دمای کره زمین،‌ ناکافی و نامتناسب هستند. به عقیده ایشان تغییرات آب و هوایی تأثیرات مستقیم و غیرمستقیمی بر بهره‌مندی از حق حیات دارند. امواج گرمایی،‌ سیلابها، خشکسالی، آتش‌سوزی‌های مهیب جنگل‌ها،‌ بیماری‌های مربوط به آب،‌ سوءتغذیه و آلودگی هوا تنها چند نمونه از آثار تغییرات جهانی آب و هوا بر زندگی ما هستند. در خصوص ارتباط بین‌ تغییرات آب‌وهوا بر حقوق بشر نیز ایشان معتقد است که تغییرات جهانی آب و هوا تأثیرات چشمگیری بر حقوق بشر و جابه‌جایی انسان‌ها دارند. از جمله زمانی که انسان‌ها به غذا، آب و سایر نیازمندی‌ها دسترسی نداشته باشند، لاجرم در داخل مرزها و یا به صورت بین‌المللی جابه‌جا می‌شوند.
وی معتقد است که مردم در کشورهای مختلف باید دولت‌هایشان را در رابطه با عملکردشان در زمینه‌ی حفاظت زیست‌محیطی و مبارزه با تغییرات جهانی آب و هوا پاسخگو کنند. به اعتقاد ایشان معاهده آب و هوایی پاریس چارچوبی مهم برای همکاری بین دولت‌ها در زمینه مجموعه‌ای از مسایل حیاتی از جمله تأمین اعتبار، انتقال فناوری و ظرفیت‌سازی در مبارزه با گرمایش جهانی کره‌ زمین فراهم کرده، اما نهایتاً مسئولیت بر عهده‌ تک تک دولت‌هاست تا برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کسب آمادگی برای از بین بردن آثار مخرب تغییرات آب و هوایی اقدام کنند. وی در ادامه می‌گوید که متأسفانه، ایالات متحده سابقه طولانی در تضعیف کردن همکاری‌های بین‌المللی در زمینه مسایل آب و هوایی از جمله تنوع زیستی دارد،‌ اما امیدوارکننده است که علیرغم بی‌میلی آمریکا،‌ تلاشهای بین‌المللی همچنان ادامه دارد.

 

برای مطالعه متن کامل مصاحبه به زبان انگلیسی به اینجا مراجعه نمایید.

“ مصاحبه‌‌های اختصاصی: پاپس‌زدن دولت‌های کلیدی از تعهدات زیست‌محیطی خود در سال‌های اخیر ”