مصاحبه‌های اختصاصی: چشم‌انداز صلح برای مردم کرانه باختری و نوار غزه

کد بلاگ : #5525
تاریخ انتشار : دوشنبه, 8 مهر 1398 10:59
تعداد بازدید کننده : 257
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
مصاحبه‌های اختصاصی: چشم‌انداز صلح برای مردم...
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
به عقیده آقای تیرنی برنامه صلح ایالات متحده هیچ‌کدام از پیش شرط‌های فلسطینیان شامل استقلال کشور فلسطین، به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت کشور فلسطین و حق بازگشت آوارگان فلسطینی را برآورده نمی‌سازد.

مصاحبه اختصاصی سازمان دفاع از قربانیان خشونت با کیاران تیرنی، روزنامه نگار ایرلندی با موضوع چشم انداز صلح برای مردم کرانه باختری و نوار غزه. 

در حال حاضر، بیش از 650،000 شهرک‌نشین اسرائیلی در کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی زندگی می‌کنند، و این خود یکی از بزرگترین موانع در راه گفتگوهای فلسطینیان با مقامات رژیم اسراییل و رسیدن به راه حلی برای حل این معضل هفتاد ساله است. در چند ماه اخیر رئیس جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ ، ایده "معامله قرن" را با هدف حل مناقشه اسرائیل و فلسطین و برقراری صلح در خاورمیانه ارائه داده است. این طرح در ظاهر 50 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بیش از 10 سال در منطقه را تعهد می‌کند، از جمله 28 میلیارد دلار برای نوار غزه و کرانه باختری. اعتقاد بر این است که این پول اقتصاد فلسطین را دو چندان می کند، حدود 1 میلیون شغل ایجاد می‌کند و نرخ فقر در فلسطین را 50 درصد کاهش می‌دهد. با این ‌حال این طرح علی‌رغم مزایای اقتصادی ادعا شده برای فلسطینی‌ها، به دغدغه اصلی اکثر فلسطینی‌ها از جمله مسئله اشغال کرانه باختری و محاصره نوار غزه، و سرنوشت بیش از 2 میلیون آواره فلسطینی نمی‌پردازد. 

در این خصوص سازمان دفاع از قربانیان خشونت مصاحبه‌ای را با کارشناس مسائل اعراب و اسراییل و وبلاگ‌نویس ایرلندی آقای کیاران تیرنی ترتیب داده است؛ مهمترین بخش‌های این مصاحبه به شرح ذیل می‌باشد. 

به عقیده آقای تیرنی آنچه در نشست منامه و در کارگاه دو روزه‌ی برگزار شده توسط ایالات متحده رخ داد، نادیده گرفتن حقوق و عقاید فلسطینی‌ها بود. چرا که به نظر ایشان هرگز در تصمیماتی که توسط دولت آمریکا درباره اسرائیل و فلسطین اتخاذ شده، نظر فلسطینی‌ها عامل مؤثری نبوده است. با توجه به اینکه کرانه باختری و نوار غزه به شدت از بحران های عمیق اقتصادی و بیکاری رنج می‌برند، آقای تیرنی این مسئله را نتیجه پیروزی حماس در انتخابات سال 2007 می‌داند و براین باور است که مردم این منطقه در معرض مجازات جمعی قرار گرفته‌اند. باید بپذیریم که مردم نوار غزه و کرانه باختری احساس می کنند جامعه جهانی آن‌ها را رها کرده‌اند.
به عقیده آقای تیرنی برنامه صلح ایالات متحده هیچ‌کدام از پیش شرط‌های فلسطینیان شامل استقلال کشور فلسطین، به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت کشور فلسطین و حق بازگشت آوارگان فلسطینی را برآورده نمی‌سازد. طرح صلح ایالات متحده برای خاورمیانه هرگز حقوق فلسطینان، از جمله حقوق آوارگان فلسطینی برای بازگشت به خانه‌هایشان را در نظر نمی‌گیرد. با این حال وی امیدوار است که حرکت‌هایی که در درون جامعه اسرائیل شروع شده است به حل این مشکل کمک کند. در این خصوص او می‌گوید من اخیراً ویدئویی از یک زن 19 ساله اسرائیلی دیدم که از رفتن به سربازی خودداری می‌کند. گروه‌هایی مانند صدای یهودیان برای صلح در ایالات متحده، که در مورد بی‌عدالتی و نابرابری در مناطق اشغالی صحبت می‌کنند، به من امید می‌دهند. در عین حال ایشان معتقدند که جامعه جهانی از جمله سازمان ملل و اتحادیه‌ اروپا باید از اینکه اجازه داده‌اند اشغال غیرقانونی فلسطین تا این اندازه به طول بیانجامد، شرمسار باشند.

برای مطالعه متن کامل این مصاحبه می‌توانید به اینجا مراجعه نمایید.

 

“ مصاحبه‌های اختصاصی: چشم‌انداز صلح برای مردم کرانه باختری و نوار غزه ”